РФ завершила будівництво Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

РФ завершила будівництво Північного потоку-2

РФ завершила будівництво Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

10 вересня офіційно стало відомо, що російський газовий монополіст "Газпром" заявив про завершення будівництва трубопроводу "Північний потік-2".

Джерело:  сайт  "Газпрому"

"Газпром" оголосив про завершення будівництва "Північного потоку-2"

"На ранковій оперативній нараді в ПАТ "Газпром" голова правління Алєксій Міллер повідомив, що сьогодні вранці о 8.45 будівництво газопроводу "Північний потік-2" повністю завершено", - сказано в повідомленні.

Згідно з останніми даними, ще 4 дні тому була зварена остання труба другої нитки магістралі. Згодом потрібно було провести стиковку секції газопроводу, що йде від берега Німеччини, з секцією, що тягнеться з вод Данії.

Окрім того, наголошується, що команда очільника Кремля Володимира Путіна має намір розпочати подачу природного газу по "Північному потоку-2" з наступного місяця.

Що важливо розуміти, "Газпром" націлений на потік газу через обидві лінії під Балтійським морем до 1 грудня, сказали джерела. За словами представників компанії, цьогоріч трубопровід зможе провести 5,6 млрд кубометрів палива.

Як відомо, офіційна Москва спочатку розраховувала, що "Північний потік -2" вдасться запустити у 2019 році, проте санкції США суттєво ускладнили цей процес.

Варто зазначити, що нещодавно Європейська комісія направила відповідь Україні на запит про консультації через подальшу реалізацію проєкту "Північний потік-2" і заявила "про готовність продовжувати постійний діалог з питань, пов'язаних з енергетикою".

"22 липня міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив, що офіційний Київ надіслав ноту Єврокомісії та Німеччині із запитом провести консультації щодо "Північного потоку-2" після офіційного оголошення про угоду між Німеччиною і США. В Україні переконані, що реалізація цього проєкту загрожує безпеці країни і порушує принципи диверсифікації Енергетичного союзу ЄС", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?