РФ заявила про отруєння своїх військових хімічною зброєю і звинуватила Україну
Категорія
Світ
Дата публікації

РФ заявила про отруєння своїх військових хімічною зброєю і звинуватила Україну

РФ заявила про отруєння своїх військових хімічною зброєю і звинуватила Україну
Джерело:  online.ua

У Міноборони РФ заявили про отруєння своїх військових у Запорізькій області отрутою штучного походження. Україну звинуватили в “хімічному тероризмі”.

Джерело: росЗМІ

РФ звинуватила Україну в хімічному отруєнні своїх військових

У російському міністерстві заявили, що війська РФ, які воювали проти ЗСУ в Запорізькій області, "доставлені до шпиталю з ознаками сильного отруєння".

Також там стверджують, що нібито "режим Зеленського санкціонував теракти із застосуванням хімічних отруйних речовин проти російських військових".

У Міноборони РФ додали, що Україна нібито застосувала проти росіян ботулотоксин типу "В", а російські військові медики підтвердили наявність отрути штучного походження в організмі госпіталізованих.

Зазначається, що РФ почала погрожувати направити до Організації із заборони хімічної зброї нібито "докази хімічного тероризму київського режиму".

Там додали, що вирішили провести додаткове розслідування "отруєння бойовими отруйними речовинами" так званого "керівника" Херсонської області Володимира Сальдо.

Нагадаємо, що Сальдо був ушпиталений 5 серпня в окупованому Криму, він знаходиться у медикаментозній комі, його підключили до апарату ШВЛ. Його планували перевезти до однієї з московських лікарень, що спеціалізується на отруєннях.

Ще у березні в Міноборони РФ заявляли, що знайшли в Україні докази розробки “біологічної зброї” за допомогою птахів “під керівництвом США”.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?