Рішення прийнято - уряд оперативно відреагував на указ Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Рішення прийнято - уряд оперативно відреагував на указ Зеленського

Рішення прийнято - уряд оперативно відреагував на указ Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава українського уряду Денис Шмигаль офіційно повідомив, що Україна надасть гуманітарну допомогу Бейруту у відповідь на запит Лівану для подолання наслідків машстабного вибуху. Оперативне рішення з цього питання було прийнято 8 серпня по дорученням президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє ONLINE.UА з посиланням на урядовий портал.

"Уряд затвердив проект указу президента про надання гуманітарної допомоги Лівану у зв'язку з тим страшним вибухом, який стався в порту Бейрута", - йдеться в повідомленні.

В уряді не уточнили, яку саме допомогу Україні надасть Лівану. Але раніше Шмигаль заявляв, що Київ готовий направити рятувальників для ліквідації наслідків масштабної катастрофи.

Нагадаємо, 4 серпня великий вибух стався в ліванській столиці Бейрут - він пошкодив будинки на відстані до 10 км. Згідно з останніми даними, вибух забрав життя 137 осіб, ще щонайменше 5000 були поранені, більше 300 тисяч місцевих жителів залишилися без житла.

У Бейруті вже затримали щонайменше 16 осіб, підозрюваних в причетності до вибуху. Згідно з останніми даними, серед затриманих є також генеральний менеджер порту Хассан Корайтем. Крім того, наголошується, що Центральний банк заморозив рахунки кількох людей, включаючи рахунки Корайтема і глави митного управління. Також місцеві ЗМІ дізналися, що поліція Кіпру вже допитала російського бізнесмена Ігоря Гречушкіна - колишнього власника судна "Росус". Саме на його борту була селітра, яка вибухнула і викликала трагедію в столиці Лівану.

Як повідомляв ONLINE.UА, напередодні президент Лівану Мішель Аун шокував світ несподіваною заявою - він зазначив, що однією з причин вибухів в Бейруті могло бути і зовнішнє втручання. За його словами, це могло бути залучення ракети чи бомби. Ліванський лідер звернув увагу на те, що причини вибухів ще не встановлені, однак варіант із зовнішнім втручанням його команда ігнорувати не буде.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?