Рішення щодо передачі Україні ракет Taurus ще немає — Пісторіус
Категорія
Політика
Дата публікації

Рішення щодо передачі Україні ракет Taurus ще немає — Пісторіус

Рішення щодо передачі Україні ракет Taurus  ще немає — Пісторіус
Джерело:  online.ua

За словами глави Міноборони Німеччини Бориса Пісторіуса, уряд його країни ще не ухвалив рішення щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus з дальністю ураження до 500 км.

Джерело:  Bild

Чому Німеччина затягує передачу Україні ракет Taurus

Пісторіус зазначив, що його країна вже передала Україні танки Leopard та сучасні ППО IRIS-T.

Він підкреслив, що Німеччина займає друге місце за обсягами наданої Україні військової допомоги.

Обов'язок всього німецького уряду - дуже ретельно зважувати кожну поставку зброї. Необхідно з'ясувати безліч політичних, юридичних, військових та технічних аспектів. Це нелегко. Німецький уряд ще не вирішив, чи відправляти крилаті ракети Taurus, - наголосив глава Міноборони Німеччини.

Він також повідомив, що наразі представники Німеччини і представники України ведуть переговори стосовно умов застосування ракет.

Зокрема, Німеччина вимагає, щоб ракети використовувались для завдання ударів виключно по окупованих Росією українських територіях.

Для розгортання цих ракет на території України також може знадобитись допомога німецьких військових.

Що відомо про нову допомогу Україні від Німеччини

Ми поставляємо додаткові боєприпаси: вибухові, мінометні, протимінометні. Тому що боєприпаси - це те, що найбільш гостро необхідно Україні в її оборонній боротьбі проти жорстокої агресивної війни. Крім того, ми допоможемо із захищеною технікою та системами розмінування. Але ми не забуваємо і про наближення зими: ми відправимо не тільки одяг, але і електро- і теплогенератори, - зазначив Пісторіус, анонсувавши новий пакет військової допомоги Україні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?