Рішення щодо релігійних організацій і повернення полонених — головне зі звернення Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Рішення щодо релігійних організацій і повернення полонених — головне зі звернення Зеленського

Рішення щодо релігійних організацій і повернення полонених — головне зі звернення Зеленського
Джерело:  online.ua

1 грудня глава держави Володимир Зеленський розповів про рішення щодо релігійних організацій і повернення полонених під час нового звернення до українського народу.

Джерело: Фейсбук-сторінка Володимира Зеленського

31 рік тому відбувся Всеукраїнський референдум за проголошення незалежності України

Президент нагадав українцям про те, що саме 1 грудня, 31 рік тому, відбувся референдум, який об’єднав усю територію нашої держави.

Ніхто з наших людей не залишився за межами всеукраїнського рішення. Київ і Севастополь, Одеса й Крим, Львів і Черкаси, Чернігів і Харків, Донецьк і Херсон, Запоріжжя й Луганськ, Хмельниччина й Кіровоградщина, Волинь і Дніпропетровщина, Суми й Закарпаття, Франківськ і Тернопіль, Житомирщина й Чернівці, Вінниця, Київщина, Миколаїв, Полтава, Рівне... Всі підтримали. Люди підтвердили Акт проголошення незалежності України – вільно й законно. Це був справжній референдум, а не якась імітація. Це був чесний референдум, і саме тому його визнав світ, - наголошує Володимир Зеленський.

Рішення щодо релігійних організацій

За словами українського лідера, РНБО доручила Кабміну внести на розгляд парламенту законопроект щодо унеможливлення діяльності в Україні афілійованих із центрами впливу в Росії релігійних організацій.

Окрім того, повинна бути забезпечена перевірка наявності правових підстав та дотримання умов користування релігійними організаціями майном, яке перебуває на території Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника.

Всім органам, до компетенції яких належить питання у сфері забезпечення національної безпеки, активізувати заходи з виявлення та протидії підривній діяльності російських спецслужб у релігійному середовищі України. І застосувати персональні санкції – прізвища будуть оприлюднені невдовзі. Ми також потребуємо підвищення статусу й посилення можливостей Державної служби з етнополітики та свободи совісті. Відбудеться реформа цієї структури, яка дасть їй змогу реально захищати права та законні інтереси українців і держави. Цими та іншими рішеннями ми гарантуємо Україні духовну незалежність, - обіцяє глава держави.

Новий обмін полоненими

Як стверджує президент, 1 грудня українській стороні вдалося повернути додому з російського полону ще 50 українців.

Володимир Зеленський уточнює, що йдеться про чотирьох офіцерів, 46 сержантів і рядових.

Я дякую всій нашій команді, яка працює для звільнення українців. Буданов, Єрмак, Усов, Малюк, Лубінець. Просто молодці. Дякую кожному й кожній, хто допомагає! Загалом із 24 лютого з російського полону вже повернули понад 1300 українців. Повернемо й усіх інших! Уся Україна буде вільною. Всі українці будуть удома, - наголосив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?