Рішення схвалено - з Євросоюзу прийшли чудові новини для України
Категорія
Економіка
Дата публікації

Рішення схвалено - з Євросоюзу прийшли чудові новини для України

Рішення схвалено - з Євросоюзу прийшли чудові новини для України
Джерело:  interfax.com.ua

З Євросоюзу прийшли чудові новини - на засіданні Єврокомісії 24 серпня схвалили рішення, яке дозволить збільшити торгівлю, в тому числі з Україною. Згідно з новими пропозиціями, ЄС проведе модернізацію преференційних торгових угод, загальна сума яких в 2019 році склав 677 млрд євро. Таким чином Брюссель хоче внести свій вклад в економічне відновлення країн світу, які зіткнулися з кризою через коронавірус. Що вирішили на засіданні ЄК, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Сьогоднішні пропозиції модернізують преференційні торговельні угоди ЄС з 20 торговими партнерами з Пан-Євро-Мед, роблячи відповідні "правила походження" в цих угодах більш гнучкими і зручними для бізнесу", - йдеться в повідомленні комісії.

Крім України, ЄС планує збільшити торгівлю з Ісландією, Ліхтенштейном, Норвегією, Швейцарією, Фарерськими островами, Туреччиною, Егіптом, Ізраїлем, Йорданією, Ліваном, Палестиною, Грузією, Молдовою, Албанією, Північної Македонією, Чорногорією, Сербією і Косово.

"Ми повинні зробити все, що в наших силах, для полегшення торгівлі та економічної діяльності між ЄС і нашими сусідами в Євро-середземноморському регіоні, а також для сприяння регіональної інтеграції", - прокоментував рішення ЄК Паоло Джентілоні, єврокомісар з питань економіки.

Відзначається, що пропозиції, які схвалила ЄС, включають в себе 21 пункт, які забезпечать більш зручні правила походження в торгових угодах ЄС з більшістю сусідніх країн. Остаточне рішення з цього попросив має ухвалити Рада ЄС. При дотриманні всіх необхідних вимог товари з преференційним походженням можуть ввозитися з більш низькими ставками мит або навіть з нульовою ставкою, в залежності від режиму преференційного тарифу.

Як відомо, на сьогодні Євросоюз є одним з головних торговельних партнерів України. Частка торгівлі товарами з ЄС становить понад 41% від загального обсягу. Вже в 2021 році українська влада розраховує відновити переговори з ЄС по оновленню Угоди про асоціацію.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Ердоган прийняв жорстке рішення проти України- з 20 серпня він ввів додатковий митний збір у розмірі 15-20% на 115 видів українських товарів, через що їх експорт буде фактично заблокований.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?