Рішення ватажків Придністров’я залежать від успіхів ЗСУ – ексміністр оборони Молдови Віталій Марінуца
Категорія
Світ
Дата публікації

Рішення ватажків Придністров’я залежать від успіхів ЗСУ – ексміністр оборони Молдови Віталій Марінуца

Рішення ватажків Придністров’я залежать від успіхів ЗСУ – ексміністр оборони Молдови Віталій Марінуца
Джерело:  online.ua

Бригадний генерал, колишній міністр оборони Молдови у 2009-2014 рр. Віталій Марінуца в етері online.ua розповів, які настрої панують серед громадян невизнаного Придністров’я та чому Молдова з Україною повинні уважно слідкувати за подіями на окупованій території "ПМР"

Джерело: ютуб-канал online.ua

Як громадяни невизнаного Придністров’я ставляться до війни в Україні

Віталій Марінуца заявив, що громадяни Придністров’я хочуть жити в мирі.

У Придністровському регіоні до війни та й зараз немає можливості нормально заробляти та мати хорошу зарплату. Виняток "державні структури". Тому більшість людей або виїхали, або працюють на правому березі Дністра. Тобто у Молдові, яка контролюється конституційними органами країни. Або сидять у Придністров’ї та працюють в "державних структурах", - додав ексміністр.

Жителі Придністров’я не підписувались, щоб помирати за окупантів та їхню ідеологію.

Зараз люди розуміють у чому полягає ця війна. Вони розуміють, що Росія агресор. Україна захищається. Що міжнародна спільнота допомагає Україні. У Придністров’ї теж вже є розмови на цю тему, - каже Віталій Марінуца.

"Влада" Придністров’я не знає, що робити далі

За його словами, "керівництво" Придністров’я досі не може прийняти рішення "що робити і як робити в майбутньому". Всі їхні рішення залежатимуть від успіхів ЗСУ.

Вони, з одного боку, повинні розраховуватись з Російською Федерацією за безкоштовний газ. За те, що "миротвочі сили" протягом 30 років забезпечували та охороняли їхню "державність" і давали можливість робити все, що вони хотіли. З іншого боку вони мають свої гроші. Бізнес в Україні, Європі, - зазначив ексміністр.

Молдова та Україна повинні уважно слідкувати за подіями, які відбуваються у Придністров’ї.

За словами Марінуца, наразі немає ніякої стратегічної потреби для РФ дати наказ про наступ з Придністровського регіону чи то в бік Молдови, чи України.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?