Рівень довіри до Путіна в Росії почав стрімко падати
Категорія
Політика
Дата публікації

Рівень довіри до Путіна в Росії почав стрімко падати

Рівень довіри до Путіна в Росії почав стрімко падати
Джерело:  online.ua

Останні скандальні події, які сколихнули Росію, підкосили рівень довіри до очільника Кремля Володимира Путіна — варто звернути увагу на те, що він знизився аж на 5 процентних пунктів у порівнянні з жовтнем 2020 року і зараз становить 29%. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на результати опитування  "Левада-центру".

"Рівень довіри до Володимира Путіна дещо знизився: зараз він становить 29%, тоді як в жовтні 2020 був 34%. Рівень довіри до Олексія Навального вперше перевищив відповідний показник у Геннадія Зюганова – зараз він становить 5%, у лідера КПРФ – 4%", — зазначається в результатах опитування.

Що важливо розуміти, під час опитування громадян РФ просили назвати кілька політиків чи громадських діячів, яким вони довіряють найбільше. Варто нагадати про те, що в серпні-жовтні 2020 року рівень довіри до Путіна тримався на рівні 33-34%. У листопаді 2017 року рівень довіри до Путіна становив 59%.

Рівень схвалення діяльності Путіна становить 64%. Не схвалюють діяльність російського президента – третина населення (34%). Серед респондентів у віці 18-24 років схвалює діяльність Путіна 51% (у січні 2020 року таких було 68%), в групі 25-39 років – 57% (у січні 2020 року – 62%). Половина росіян (49%) переконані, що країна рухається правильним шляхом, 40% не згодні з цією думкою.

Окрім того, зазначається, що половина респондентів, які отримують новини з соцмереж (50%) або з інтернет-видань (47%), схиляються до негативної оцінки того, що відбувається. 57% тих, хто дізнається новини по телебаченню, впевнені у правильному шляху Росії.

"Левада-центр" звертає увагу на те, що дослідження проходило 29 січня – 2 лютого. Методом особистого інтерв'ю опитали 1616 осіб у віці від 18 років і старше у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 3 лютого нарешті набула чинності угода між командами новообраного президента США Джо Байдена та очільника Кремля Володимира Путіна про продовження Договору про заходи щодо подальшого скорочення і обмеження стратегічних наступальних озброєнь (СНО)

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?