Різке зростання курсу долара - НБУ нарешті назвав причину
Категорія
Економіка
Дата публікації

Різке зростання курсу долара - НБУ нарешті назвав причину

Різке зростання курсу долара - НБУ нарешті назвав причину
Джерело:  online.ua

Національний банк України нарешті вирішив пояснити громадянам, що було причиною такого стрімко росту курсу долара. З окремим коментарем виступив заступник очільника НБУ Дмитро Сологуб, відповідаючи на питання представників медіа. За його словами, вирішальну роль зіграв психологічний фактор. Чиновник звернув увагу на те, що наша країна вже 5 років живе у режимі плаваючого курсу і коливання курсу є природними, вони відбуваються завдяки різним факторам, деколи - це коливання попиту та пропозиції валюти з боку експортерів та імпортерів, деколи - це якийсь психологічний фактор. Про це Дмитро Салогуб повідомив під час традиційного брифінгу, інформує ONLINE.UA.

"Цього разу ми бачимо, що природа коливань - психологічна, наприклад, після заяви голови НБУ Смолія 2 липня Нацбанк вимушено вийшов на ринок і продав 150 млн доларів...Це спричинено публічними заявами про те, що потрібна девальвація, що гривня буде слабша і т.д. Фундаментальних причин немає, навпаки - ситуація досить сприятлива. Коливання курсу насамперед пов'язане із заявами про те, що гривня буде слабшати", - наголосив Дмитро Салогуб.

Він також звернув увагу на те, що протягом останніх 3 днів НБУ продав 350 млн доларів.

"НБУ, як і раніше, буде згладжувати надмірні коливання", - підкреслив посадовець.

Що важливо розуміти, 23 липня котирування гривні до долара на відкритті міжбанку встановились на рівні 27,82 - 27,84 гривні.

На 10:40 середні курси валют на міжбанку були такими:

Долар США - 27,88 - 27,90 гривні;

Євро – 32,28- 32,30 гривні.

На готівковому ринку котирування гривні до долара становлять 27,78 – 28,09 гривні. Євро купують по 31,85 гривні, продають по 32,43 гривні.

На "чорному" ринку долар торгується по 27,93 - 28,07 гривні, євро - 32,15- 32,39 гривні.

Як повідомляв ONLINE.UA, 21 липня глава НБУ провів перші термінові переговори  із представниками Світового банку, Європейського банку реконструкції та розвитку та МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?