РНБО назвала причини відмови від масового тестування українців на коронавірус
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО назвала причини відмови від масового тестування українців на коронавірус

РНБО назвала причини відмови від масового тестування українців на коронавірус
Джерело:  online.ua

Масове та всеосяжне тестування на коронавірус в Україні надзвичайно важко організувати через кілька факторів, вважають у Раді національної безпеки та оборони. Секретар Олексій Данілов висловив думку відомства з цього приводу. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресконференцію у вівторок, 1 грудня.

За його словами, перш за все необхідно розуміти, що дасть проведення масового тестування. Водночас такі заходи повинні бути стовідсотково якісними, щоб отримати правдиву інформацію.

"Більш того, треба розуміти, що система має витримати, бо тестування має бути якісне. Якщо робити тестування самих себе, і воно не буде відображати реальний стан... тому що ця хвороба дивна: я думаю, що на сьогодні ми не можемо зрозуміти, чому у сім'ї чоловік хворіє, а дружина, діти — ні", - пояснив Данілов.

Станом на 1 грудня по всій Україні виявили вже 745 123 випадки коронавірусу, за попередню добу нових 12 498 діагнозів. Загальна кількість їх на землі сягнула понад 63 мільйони.

Наразі по всій Україні чинний обов'язковий масковий режим у громадському транспорті та громадських локаціях — наприклад, магазинах чи супермаркетах.

В уряді обговорюють введення суворого локдауну на період різдвяних та новорічних свят. Він передбачуватиме сценарій, схожий на весняний карантин, однак деталі залишаються неузгодженими.

Як повідомляв ONLINE.UA, 1 грудня секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов повідомив усім українцям важливу новину. Він заявив, що локдаун в Україні точно введуть, однак поки команда українського лідера Володимира Зеленського вирішує питання, коли саме це станеться. Як стверджує політик, наразі є два варіанти дат, які розглядає влада. За словами Олексія Данілова, все буде залежати від того, "яку інформацію для аналізу" офіційний Київ буде отримувати найближчими днями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?