РНБО несподівано звернулася по допомогу до США
Категорія
Світ
Дата публікації

РНБО несподівано звернулася по допомогу до США

РНБО несподівано звернулася по допомогу до США
Джерело:  online.ua

Апарат Ради національної безпеки та оброни України повідомив чудові новини. Очільник Радбезу Олексій Данілов заявив, що РНБО буде співпрацювати з найбільшими приватними американськими та ізраїльськими компаніями у протидії кіберзагрозам. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Кібербезпека не є проблемою кожної окремої держави. У разі виявлення загрози ми розуміємо, що вона може зачепити не одну окремо взяту країну. Спільними зусиллями боротися з такими загрозами набагато ефективніше. Тому нині нам необхідно налагодити механізм співпраці у питанні захисту від кіберзагроз", - заявив Олексій Данілов.

Варто звернути увагу на те, що Національний координаційний центр кібербезпеки РНБО на постійній основі співпрацюватиме з американськими компаніями-виробниками технологій та обладнання для кібербезпеки та захисту: Cisco, Fortinet, IBM, MicroFocus, Microsoft та ізраїльською компанією Radware.

Що важоиво розуміти, нещодавно українська поліція звернулася до Федерального бюро розслідувань США та до компанії "Area1" з важливим та терміновим прохання. НПУ закликає надати дані про хакерську атаку студії "Квартал 95", холдингу "Burisma" та інших українських компаній. Окрім того, офіційний Київ запрошує ФБР приєднатися до спільної слідчої групи.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, офіційна Москва використовує Україну  у якості випробувального майданчика для проведення кібератак. За попередніми даними, займається цим зокрема російська група Gameredon.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?