РНБО повідомила українцям чудову новину щодо боротьби з COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО повідомила українцям чудову новину щодо боротьби з COVID-19

РНБО повідомила українцям чудову новину щодо боротьби з COVID-19
Джерело:  Фокус

Очільник Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов поділився з громадянами гарною новиною. За його словами, наразі в Україні немає проблем з киснем, який життєво важливий в лікуванні при важких формах захворювання коронавірусом. Варто зазначити, що очільник Міністерства охорони здоров’я Максим Степанов нещодавно також спростував інформацію про смерть хворого на COVID-19 у Білій Церкві, який віддав свій кисень сину. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Фокус".

"Проблеми з киснем у країні немає. У нас є майже два десятка сертифікованих виробництв. Є питання логістики, технічного забезпечення. Але вони вирішуються. Я не можу сказати, що всі сидять і чогось чекають. Так, виникають нестандартні ситуації — бувають випадки, які викликають резонанс, але це не масове явище", — заспокоїв українців Олексій Данілов.

Окрім того, глава РНБО вкотре нагадав про важливість дотримання українцями заходів безпеки: дуже важливо звести до мінімуму кількість контактів, користуватися всіма засобами захисту. Що стосується умов, при яких в нашій країні введуть тотальний локдаун, то посадовець наголосив, що "все залежить від поведінки громадян". За словами Олексія Данілова, система моніторингу "СОТА", яка працює з використанням штучного інтелекту, дає можливість на два місяці вперед спрогнозувати ситуацію по всій країні і в окремих регіонах.

Як стверджує секретар РНБО, є оптимістичний і песимістичний сценарії розвитку ситуації з COVID-19. Про другий він не став говорити. Однак підкреслив, що за умови дотримання рекомендацій в середині грудня можна вийти на позитивну динаміку. Українські громадяни повинні розуміти, що вони відповідальні не тільки за себе, але і за тих, хто поруч.

Що важливо зрозуміти, кількість хворих на коронавірус в Україні продовжує швидко зростати — в п’ятницю, 27 листопада, зафіксували 16 218 нових випадків зараження. Загальна кількість хворих COVID-19 налічує вже 693 407 осіб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського відповіли, коли буде остаточне рішення щодо введення тотального локдауну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?