У Зеленського відповіли, коли буде остаточне рішення щодо локдауну в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відповіли, коли буде остаточне рішення щодо локдауну в Україні

У Зеленського відповіли, коли буде остаточне рішення щодо локдауну в Україні
Джерело:  online.ua

Член команди українського лідера Володимира Зеленського та заступник керівника ОПУ Кирило Тимошенко поділився з українцями важливою новиною. Він звернув увагу на те, що перші відчутні результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада, будуть помітні за тиждень – тоді й стане зрозуміло, чи потрібен Україні повний локдаун і чи буде його вводити влада країни. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Офісу президента України.

"Чи можливий локдаун, ми зрозуміємо після того, як пройдемо треті вихідні на карантині, й будемо ухвалювати рішення", — наголосив Кирило Тимошенко.

Член комнади Володимира Зеленського зауважив, що поки влада робить все можливе, щоб збити темпи зростання захворюваності на коронавірус, а також стабілізувати ситуацію. Окрім того, триває активна робота над збільшенням кількості ліжко-місць і ліжок із киснем та іншим обладнанням.

В Офісі президента звернули увагу українських громадян на те, що поки відсутній чіткий показник граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого медична система не буде справлятися. За словами Кирила Тимошенка, також має значення кількість тих, хто одужав, тривалість перебування в лікарнях тощо. Тому важливі показники кількості заражень та вільних місць у лікарнях. Команда українського лідера пообіцяла заздалегідь забезпечити "повну комунікацію", якщо влада все-таки вирішить оголосити тотальний карантин.

Варто також нагадати про те, що 26 листопада Міністерство внутрішніх справ підтримало ідею жорсткого локдауну якомога скоріше. Очільник МВС Арсен Аваков зауважив, що подібних заходів вимагає ситуація з коронавірусом в нашій країні, яка щоденно погіршується. За словами міністра, зараз дуже важливло витримати кілька тижнів такого карантину.

"Моя особиста точка зору — що необхідно вводити локдаун якомога швидше, тривалістю три або чотири тижні. Не потрібно ховатися за політичними гаслами або за якимись зручними формулюваннями, тому що мова йде про дуже системні, великі ризики для здоров’я наших людей", — заявив глава МВС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Зеленського вже відреагували на жорстку вимогу Арсена Авакова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?