У Зеленського відповіли на жорстку вимогу Авакова щодо локдауну
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського відповіли на жорстку вимогу Авакова щодо локдауну

У Зеленського відповіли на жорстку вимогу Авакова щодо локдауну

26 листопада керівництво Міністерства внутрішніх справ офіційно заявило, що підтримує ідею оголошення тотального локдауну в Україні якомога скоріше. За словами очільника відомства Арсена Авакова, такого жорсткого рішення вимагає наявна епідемічна ситуація, яка продовжує невпинно загострюватися. На вимогу міністра миттєво відреагувала команда українського лідера Володимира Зеленського. Так, речниця президента Юлія Мендель відповіла Авакову, що глава держави пільно з урядом повинні будуть ввести жорсткий локдаун у випадку погіршення епідемічної ситуації. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "УП".

"Президент України Володимир Зеленський проводить постійні консультації та наради щодо поширення та запобігання коронавірусній інфекції, тримаючи руку на пульсі. Розвиток подій залежатиме від епідеміологічної ситуації. Президент, Офіс президента та уряд зробили усе можливе, щоб підготуватися до різних сценаріїв розвитку подій. Серед іншого, звісно, розглядалася можливість локдауну, якщо ситуація з поширенням інфекції погіршиться", — заявила Юлія Мендель.

За словами речниці президента, наразі медична система нашої країни реабілітована настільки, що витримує нинішнє навантаження, однак, як бачимо, ситуація швидко змінюється. Як стверджує Мендель, саме тому український лідер ініціював відновлення чинних та розробку нових програм економічної допомоги бізнесу та соціальної підтримки населенню у разі необхідності жорсткого карантину.

"За умови погіршення ситуації, Україна буде повинна його впровадити. Для збереження насамперед життя людей, а також нашої медичної системи. Водночас, парламенту запропоновано проголосувати законотворчі ініціативи щодо економічної підтримки", — наголосила Мендель.

Речниця глави держави звернула увагу на те, що президент розглядає локдаун як "крайній захід для покращення епідеміологічної ситуації". Окрім того, вона додала, що економічна допомога бізнесу планується у сфері адміністративній та оподаткування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Володимир Зеленський розповів, борги яких українців влада анулює.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?