РНБО пояснила, чому не реагує на санкції США проти Коломойського
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО пояснила, чому не реагує на санкції США проти Коломойського

РНБО пояснила, чому не реагує на санкції США проти Коломойського
Джерело:  online.ua

Українські журналісти звертають увагу на те, що офіційний Київ поки жодним чином не відреагував на санкції США проти олігарха Ігоря Коломойського, які запровадили ще на початку березня. В Раді національної безпеки і оборони заявили, що поки не отримали ніяких документів у цій справі, інформує ONLINE.UA з посиланням на  "НВ".

Як стверджує секретар РНБО Олексій Данілов, станом на сьогодні жодних документів стосовно Ігоря Коломойського, Олександра Дубінського або Андрія Деркача в офіційних інституціях України немає. Саме тому, за словами чиновника, офіційно влада країни не може їх розглядати. Журналісти поцікавилися у Данілова, коли ж Україна розглядатиме санкції проти Коломойського. Чиновник наголосив, що пояснення наразі просте – коли Вашингтон їх нарешті надішле: саме тоді відповідні відомства візьмуться за цю справу.

"Якщо країна у відповідний спосіб буде передавати свої документи в Україну, ми будемо їх розглядати у відповідних інституціях… Це не моя чи якогось іншого члена РНБО може бути забаганка, ми маємо працювати з документами... Якщо документи будуть, то реакція на них – питання другого порядку", - підкреслив секретар РНБО.

Варто нагадати, що український лідер Володимир Зеленський все-таки коментував санкції США проти Коломойського: його команда звернулася до офіційного Вашингтону та подякувала міжнародним партнерам за допомогу в боротьбі з впливом олігархів.

"Для економічного процвітання та євроатлантичної інтеграції, заявленої не лише в Конституції, а насамперед в українському суспільстві, Україна повинна подолати систему, в якій домінують олігархи. Дії президента Володимира Зеленського говорять самі за себе: за менш ніж два роки каденції він зробив для деолігархізації в рази більше, ніж будь-хто з попередніх президентів, без пафосних гасел і популізму", — йшлося в коментарі команди Зеленського.

 Як повідомляв ONLINE.UA, 5 березня США ввели візові санкції проти Ігоря Коломойського і членів найближчої родини: дружини Ірини, дочки Анжеліки та його сина Ізраїля Цві Коломойського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?