США ввели санкції проти Коломойського
Категорія
Політика
Дата публікації

США ввели санкції проти Коломойського

США ввели санкції проти Коломойського
Джерело:  online.ua

Проти олігарха та політика Ігоря Коломойського ввели санкції у Сполучених Штатах. Також під удар рішення американського уряду потрапила його родина. Згідно з офіційною заявою державного департаменту США, чотири особи стали персонами нон грата через зв’язки з корупційною діяльністю в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву державного секретаря Ентоні Блінкена.

“Сьогодні я оголошую про публічне присвоєння статусу олігарха і колишнього українського державного діяча Ігоря Коломойського у зв'язку з його причетністю до корупції у великих масштабах. У своїй офіційній діяльності голови Дніпропетровської області України з 2014 по 2015 рік Коломойський був причетний до корупційних дій, які підірвали верховенство закону і віру української громадськості в демократичні інститути свого уряду і суспільні процеси, зокрема використання свого політичного впливу та офіційної влади для його особиста вигода. Хоча це призначення засноване на дії, вчинені ним під час його перебування на посаді, я також хочу висловити стурбованість нинішніми й триваючими зусиллями Коломойського по підриву демократичних процесів та інститутів України, які представляють серйозну загрозу для її майбутнього”, - оголосив Блінкен.

За оприлюдненими подробицями санкції торкнулися дружини Коломойського Ірини, а також доньки Анжеліки Коломойської та сина Ізраїля Зві Коломойського.

“Це рішення підтверджує прихильність США підтримки політичних, економічних реформ і реформ у сфері правосуддя, які мають ключове значення на євроатлантичному шляху України. Сполучені Штати продовжують підтримувати всіх українців, чия робота сприяє просуванню реформ. Департамент продовжить використовувати подібні органи для притягнення до відповідальності корупціонерів в цьому регіоні та в усьому світі”, - резюмували у дипломатичному відомстві Вашингтона.

Як повідомляв ONLINE.UA, після того, як представники Національного антикорупційного бюро посадили літак з фігурантом справи ПриватБанку, який намагався втекти з України, з’явилися чутки про можливу екстрадицію колишнього власника банку Ігоря Коломойського. Ці чутки публічно прокоментувала генпрокурорка України Ірина Венедіктова.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?