РНБО проведе засідання стосовно блокування РФ Керченської протоки
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО проведе засідання стосовно блокування РФ Керченської протоки

РНБО проведе засідання стосовно блокування РФ Керченської протоки
Джерело:  online.ua

Під час виїздного засідання РНБО 11 лютого буде невідкладно розглянуте питання щодо блокування РФ Керченської протоки через проведення військових навчань.

Джерело: "Українська правда"

РФ планує заблокувати українським судам доступ до портів на Азовському морі

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, під час засідання, яке буде проходити у Харківській області, будуть розглянути ризики для морського судноплавства України через блокування РФ частини акваторії Чорного та Азовського морів та Керченської протоки.

Одним із основних питань, яке буде розглядатися на виїзному засіданні РНБО Україну у Харкові 11 лютого, буде питання про ризики для морського судноплавства України у зв’язку з намірами Російської Федерації перекрити під приводом проведення військо-морських навчань районів Чорного та Азовського морів. Це питання президент України Володимир Зеленський визначив як невідкладне, - зазначив Данілов.

У той же час, в АМПУ повідомили, що через російські навчання в акваторії Чорного та Азовського морів, шляхи до українських портів на Азовському морі фактично будуть заблоковані.

При цьому рух суден у Чорному морі також буде серйозно обмеженний, оскільки РФ заблокує рекомендовані маршрути для більшості кораблів.

При цьому частина суден через осадку не зможе пересуватись уздовж узбережжя.

На своїй сторінці у Facebook голова Міноборони України Олексій Резніков назвав блокування акваторії Чорного та Азовського морів повзучою окупацією.

Міністр також додав, що РФ також продовжує збільшувати військову присутність у анексованому Криму.

Якщо не буде спільної реакції світу на ці спроби тиску, то подібну тактику Кремль і не тільки Кремль, може застосувати у всьому світі. Наші партнери показали сильну відповідь постачанням зброї. Наразі очікуємо не менш сильну відповідь: коли кораблі РФ не зможуть спокійно заходити в цивілізовані порти,вони зрозуміють ціну своєї нахабності, - підкреслив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?