РНБО розглядає можливість повернення до 5 сценаріїв звільнення Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО розглядає можливість повернення до 5 сценаріїв звільнення Донбасу

РНБО розглядає можливість повернення до 5 сценаріїв звільнення Донбасу
Джерело:  online.ua

19 лютого секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов підбив підсумки засідання очолюваного ним відомства. Він звернув увагу українців та міжнародної спільноти на те, що там розглянули повернення до 5 сценаріїв щодо вирішення конфлікту на Донбасі. З такою заявою політик виступив під час брифінгу за підсумками засідання РНБО. За його словами, засідання Ради нацбезпеки та оборони відбулося під головуванням українського лідера Володимира Зеленського, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

Олексій Данілов наголосив, що наразі детально розглядається можливість повернення до рішення РНБО від 5 грудня 2019 року, коли запроваджували 5 сценаріїв на території окупованого Донбасу. Він зазначив, що зараз ці 5 сцеріїв будуть піднімати.

"Відповідним структурам і відповідним посадовцям президент України дав вказівку переглянути всі ці речі. І за необхідності зробити нові поправки та нові реакції. Наші військові у будь-який момент є готовими до закритого засідання в разі необхідності з цього приводу", – підкреслив секретар РНБО.

Окрім того, Олексій Данілов нагадав, що протягом останніх тижнів українська сторона фіксує суттєве збільшення порушень режиму припинення вогню та активізацію ворожих снайперів. За його словами, загострення ситуації вимагало негайної реакції з боку керівництва держави. Також вказано, що усі члени РНБО заслухали доповідь головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, начальника Головного управління розвідки Кирила Буданова та голову Служби зовнішньої розвідки Валерія Кондратюка. Що важливо розуміти, рішення, ухвалені на засіданні, мають гриф "таємно", тому їх не можна розголошувати.

Не можна також не згадати про те, що раніше в Офісі президента України заявили, що, перш за все, на окупованій частині Донбасу потрібно вирішити дві масштабні проблеми. Перша — забезпечення нових вільних і прозорих виборів в умовах захищеного від агресора кордону, друга — припинення ворожої пропаганди, спрямованої на населення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ООН назвала єдину умову для введення миротворців на Донбас.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?