РНБО шокувала новою заявою про ситуацію на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО шокувала новою заявою про ситуацію на Донбасі

РНБО шокувала новою заявою про ситуацію на Донбасі
Джерело:  online.ua

Головний ситуаційний центр при Раді національної безпеки і оборони України виступив з неочікуваною заявою - там наголосили, що режим припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня 2020 року у цілому виконується четвертий тиждень поспіль, а поодинокі випадки його порушення не мають системного характеру. Однак в РНБО чомусь вирішили не згадувати, що двоє військовослужбовців ЗСУ нещодавно постраждали від вибуху невідомого пристрою. За офіційними даними, один з бійців загинув. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

"13 серпня внаслідок відхилення від маршруту підірвалися на невідомому вибуховому пристрої два військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил. Один з них, на превеликий жаль, загинув, інший отримав поранення", — повідомляло тоді Міністерство оборони України.

В РНБО наразі звертають увагу на те, що режим "тиші" тримається вже 21 день, Об'єднанні сили України не мали бойових втрат уже три тижні.

"Зокрема протягом минулої доби, 16 серпня, не зафіксовано жодного порушення режиму припинення вогню на Донбасі. І станом на 7 ранку 17 серпня також не зафіксовано жодного обстрілу з боку збройних угруповань противника.Відповідно, військовослужбовці Збройних сил України не відкривали вогонь у відповідь", - йдеться в повідомленні РНБО.

Що цікаво, СММ ОБСЄ також не зафіксувала жодного порушення режиму припинення вогню в Донецькій і Луганській областях: протягом 16 серпня працювало 10 патрулів СММ ОБСЄ, виконано 5 спостережних польотів БпЛА. За словами фахівців, наразі триває технічне обстеження місцевості та моніторинг режиму "тиша".

"Українська сторона доклала значних зусиль до успішного проведення Тристоронньої контактної групи 22 липня, і неухильно виконує домовленості щодо дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню", - підкреслив очільник РНБО України Олексій Данілов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українські воїни затримали снайпера так званої "ЛНР", який вирішив добровільно здатися Збройним Силам України. Б ойовик навіть пояснив, чому він вирішив так зробити.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?