РНБО терміново скликала засідання - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО терміново скликала засідання - що відбувається

РНБО терміново скликала засідання - що відбувається
Джерело:  online.ua

27 січня терміново відбулося засідання РНБО, на якому обговорили ситуацію з новим коронавірусом з Китаю і організації протиепідемічного захисту населення України. Варто зазначити, що учасники наради наголосили на першочерговості виконання завдання щодо посиленого контролю над ситуацією з поширенням нового коронавірусу і злагодженої роботи всіх органів влади з організації відповідних заходів. Засідання відбулося за дорученням українського лідера Володимира Зеленського, передає ONLINE.UA.

Згідно з результатами наради, Міністерству охорони здоров'я доручили реалізувати системне широке інформування громадськості про ситуацію з розповсюдження коронавірусу.

"Відомство має поширити рекомендації про ознаки вірусу, заходи щодо його попередження та лікування. Крім того, МОЗ спільно з Центром громадського здоров'я має посилити спроможності колл-центру для надання та отримання оперативної інформації. Також планується випускати щоденний інформаційний бюлетень про ситуацію з поширенням коронавірусу у світі та в Україні", - сказано в повідомленні.

Окрім того, Мінфіну доручено за необхідності передбачити додаткові витрати на забезпечення лікувальних закладів необхідними медичними препаратами та обладнанням. Посольство України в Китаї має забезпечити поширення рекомендацій українським громадянам покинути територію країни.

МЗС рекомендуватиме українським громадянам утримуватися від відвідування Китаю найближчим часом.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що американські та британські вчені оцінили небезпеку поширення коронавірусу з Китаю 2019 nCoV. Фахівці з Центру медичної інформатики, обчислювальної техніки та статистики Ланкастерського університету, Ради медичних досліджень Університету Глазго і Інституту біології і нових патогенів Університету штату Флорида опублікували свої оцінки епідеміологічних параметрів нового вірусу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?