РНБО в таємному режимі підтримала створення кібервійськ
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО в таємному режимі підтримала створення кібервійськ

РНБО в таємному режимі підтримала створення кібервійськ
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов офіційно повідомив, що  Рада національної безпеки й оборони під час засідання 14 травня підтримала ідею створення в нашій країні кібервійськ.

Джерело: "Свобода слова Савіка Шустера"

Він також звернув увагу на те, що 21 член Ради – усі, хто був на засіданні – проголосували за. За словами Данілова, питання про створення кібервійськ розглядали у таємному режимі.

В Україні вирішили створити кібервійська

РНБО на засіданні 14 травня схвалила стратегію розвитку кібербезпеки України на наступні 5 років. Зокрема, цей документ передбачає створення кібервійськ.

"Ми сьогодні в таємному режимі розглядали питання про створення кібервійськ у нашій державі. Це рішення, я можу сказати, підтримали одноголосно всі 21 член (РНБО – ред), присутні на засіданні",– наголосив секретар РНБО Олексій Данілов.

Політик також пообіцяв, що незабаром "буде указ президента" Володимира Зеленського. Останній також планує озвучити подробиці.

За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, дане рішення Рада національної безпеки і оборони ухвалила для того, щоб наша країна стала передовою країною у світі у царині кіберзахисту. Окрім того, чиновник анонсував створення системи оповіщення українців про надзвичайні ситуації.

Які ще важливі рішення ухвалила РНБО 14 травня

Олексій Данілов звернув увагу на те, що 14 травня РНБО встигла розглянути 8 питань, серед яких:

  • питання біологічної безпеки та захисту – "тому що в тому стані, в якому ми зустріли COVID-19, виявилося, що країна була поставлена на межу імпортної залежності навіть від тих речей, які є дуже простими".

  • РНБО ухвалила важливе і фундаментальне рішення щодо ліків і вакцин", подробиці про яке наразі не оприлюднюють.

  • проблема економічного впливу РФ. Наразі представники РНБО перебувають у Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, а за підсумками візиту відбудеться засідання "через 2 тижні, якщо президент затвердить порядок".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?