Зеленський раптово звільнив посла України в ЄС і ще 6 топ-дипломатів
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський раптово звільнив посла України в ЄС і ще 6 топ-дипломатів

Зеленський раптово звільнив посла України в ЄС і ще 6 топ-дипломатів
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський звільнив представника України в Європейському Союзі Миколу Точицького. Посад позбулися також ще 6 топ-дипломатів, який керували посольствами нашої країни в інших країнах.

Джерело: Офіс президента України

У список звільнених потрапили:

  • представник України при ЄС і Евратоме, посол у Бельгії та Люксембурзі Микола Точицький;

  • постпред при відділенні ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві Юрій Клименко - замість нього вже призначена Євгенія Філіпенко (очільниця департаменту міжнародних організацій МЗС);

  • посол в Омані, Саудівській Аравії та Ємені Вадим Вахрушев;

  • посол в Нідерландах, постпред при Організації по забороні хімічної зброї Всеволод Ченцов;

  • посол в ОАЕ і Бахрейні, постпред в Міжнародному агентстві з відновлюваних джерел енергії (IRENA) Юрій Полурез;

  • посол в Таїланді, Лаосі, М'янмі Андрій Бешта;

  • посол в Іраку Віктор Недопас.

Указ про звільнення топ-дипломатів України Зеленський підписав напередодні ввечері. На посади звільнених послів поки нікого не призначили.

Причина звільнення посла України в ЄС та інших дипломатів

У МЗС України назвали плановою ротацією раптове звільнення посла України в ЄС та інших топ-дипломатів. Відзначається, що як правило, в українській дипломатичній службі керівники дипустанов працюють в одній країні близько п'яти років, а тривалість роботи звільнених послів вже перевищила 5-річний термін в декілька разів.

У міністерстві також пояснили, що рішення про звільнення послів президент приймає по поданню глави МЗС. Там запевнили, що звільнені посли залишилися частиною дипслужби України і продовжать працювати на благо української держави.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?