Зеленський раптово звільнив заступника секретаря РНБО: вже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський раптово звільнив заступника секретаря РНБО: вже відома причина

Зеленський раптово звільнив заступника секретаря РНБО: вже відома причина
Джерело:  online.ua

Український глава Володимир Зеленський зважився на гучне звільнення в РНБО - він підписав указ про звільнення Сергія Кривоноса з посади заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони України. Як відомо до цього рішення передувала критика з боку Кривоноса на адресу президента України. В ОПУ вже пояснили, чому Зеленський звільнив заступника секретаря РНБО - Кривонос позбувся посади за те, що "не працював в команді, а замість цього робив гучні політичні заяви". Кривонос вже відреагував на рішення Зеленського. Він назвав своє звільнення "новорічним подарунком". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу ОПУ.

"Звільнити Сергія Кривоноса з посади заступника Секретаря Ради національної безпеки і оборони України і направити його в розпорядження Міністерства оборони України", - йдеться в указі Зеленського, який він підписав напередодні після засідання РНБО.

В ОПУ рішення президента назвали відповіддю на політичні заяви Кривоноса. Радник глав Офісу президента Михайло Подоляк в коментарі УП нагадав, що РНБО - не місце для політики і там треба займатися конкретною командною роботою, заради якої і створювався цей орган.

"Якщо говорити прямо, то все-таки, держава - це правила і відповідальність. Не можна бути при посаді в державі і в той же час відверто руйнувати зсередини саму суть держави. Це ж безпека. Але це точно не місце для реалізації своїх бажань. На жаль, генерал Кривонос протягом тривалого часу не хотів або не міг цього робити - не пропонував свої якісні експертні оцінки і не працював в команді ", -пояснив Подоляк.

Представник ОПУ додав, що Зеленський щиро цінує професіоналізм і абсолютно готовий не звертати увагу на традиційні в нашій політичній традиції практики "свій/чужий". Він нагадав, що президент залишив Кривоноса на роботі в РНБО, взявши до уваги його бойовий досвід і сподівався, що він зможе працювати разом з новою командою в інтересах України і в рамках сучасних концепцій національної безпеки.

"Тим не менш, на превеликий жаль, з кожним місяцем ставало дедалі очевидніше, що Кривоноса не цікавить командна робота на позиції заступника секретаря РНБО. Йому явно подобалося робити гучні політичні заяви, вступати в політичні суперечки. Причини розставання більш ніж закономірні", - підсумував Подоляк.

Кривонос вже також відреагував на своє звільнення.

"Дякую президенту за новорічний подарунок. На сайті Верховної Ради є тільки один проект закону про територіальну оборону 4504, зареєстрований 16 грудня 2020 при моєму співавторстві. Але на сайті президента з'явився указ про моє звільнення з посади заступника секретаря РНБО. Можна звільнити людину з посади, але людину з людини не звільнити ", - відповів Кривонос Зеленському на своє звільнення.

Нагадаємо, звільненню заступника секретаря РНБО передували заяви Кривоноса з критикою на адресу Зеленського. Зокрема, генерал назвав нереалістичною ідею президента про масову мобілізацію жінок і чоловіків в разі нового нападу Росії. Як відомо, Сергій Кривонос був призначений на посаду заступника секретаря РНБО в березні 2019 року. До цього він був заступником командувача Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кривонос запропонував скасувати строкову службу в армії, так як використання строкової служби в збройних силах це в більшості випадків "служба рабів".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?