РНБО відповіла на звинувачення команди Путіна у сепаратизмі
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО відповіла на звинувачення команди Путіна у сепаратизмі

РНБО відповіла на звинувачення команди Путіна у сепаратизмі
Джерело:  online.ua

Нещодавно член команди очільника Кремля Володимира Путіна та секретар Ради безпеки Росії Микола Патрушев цинічно заявив, що ухвалення парламентом України закону про державну мову є продовженням русофобських дій українських політиків, якими нібито керує офіційний Вашингтон. Також російський чиновник почав стверджувати, що влада України сприяє розвитку сепаратизму. На ці закиди миттєво відреагував секретар РНБО Олексій Данілов. Він нагадав поплічникам Путіна, що Україна не потребує нічиїх порад у питанні захисту свої державної мови, тим паче – від агресора. Про це йдеться в дописі посадовця у  Facebook, передає ONLINE.UA.

"Українська мова – єдина державна мова, статус якої закріплений в Конституції України, і порад Росії або будь-якої іншої країни світу щодо цього питання ми не потребуємо", – наголосив Олексій Данілов.

Окрім того, секретар РНБО нагадав команді Путіна, що після окупації українського Криму та розв’язання війни на частині території Луганської і Донецької областей під кураторством і за безпосередньою участю російських військ Росія для українців – країна-агресор.

"Нова історія взаємин можлива тільки після повного звільнення українських територій, видачі військових злочинців, державних зрадників, покарання винних у плануванні і здійсненні військової агресії проти нашої країни, – тільки після того, як останній російський солдат покине територію України. Ми вас сюди не кликали", – підсумував Олексій Данілов.

Нагадаємо, що секретар Ради безпеки РФ Микола Патрушев почав стверджувати "Київ на догоду Вашингтону свідомо ігнорує навіть свою Конституцію", яка гарантує вільний розвиток, використання і захист інших мов. За його словами, українська влада, ухвалюючи закон про свою державну мову, нібито протиставляє себе "основному населенню" України, а також "провокує додаткову напругу в суспільстві, сприяє розвитку сепаратизму". Поплічник Путіна також додав, нинішній закон це вже "19-ий етап мовної дискримінації в Україні".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ПАРЄ висунула вимогу Україні через НАБУ  й проблеми з реформами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?