РНБО вперше анонсувала дії України, якщо Путін зважиться на ескалацію
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО вперше анонсувала дії України, якщо Путін зважиться на ескалацію

РНБО вперше анонсувала дії України, якщо Путін зважиться на ескалацію
Джерело:  online.ua

Очільник Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов звернув увагу на те, що українській владі наразі вкрай важливо зосередитися на реформуванні оборонно-промислового комплексу та виробництві високоточної зброї. Окрім того, він вже запропонував залучити членів НАТО до виробництва озброєння в Україні. Ця неочікувана пропозиція пролунала під час прямого включення з Вашингтоном на тему "Квест для зрілої нації", організованого Центром американсько-українських відносин, Українським конгресовим комітетом Америки та Американською радою з питань зовнішньої політики. Також секретар РНБО вперше анонсував дії України, якщо команда російського президента Володимира Путіна наважиться на ескалацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт РНБО.

Окрім того, Олексій Данілов назвав викликом ситуацію, що склалася в Білорусі після виборів з огляду на російський чинник, а також запевнив міжнародних партнерів, що наша країна переможе у війні, яку розв’язала офіційна Москва. Очільник РНБО зауважив, що ЗСУ стали "набагато сильнішими і добре озброєними" порівняно з тим, якою була армія на початку російської агресії, і поступово наближаються до стандартів НАТО.

"Сьогодні на оборонні потреби виділяється не менше 5% ВВП. Зокрема запланований у проекті бюджету на 2021 рік обсяг фінансування сектору безпеки і оборони України становить 5,93% від ВВП... якщо раптом РФ зважиться на ескалацію, матиме потужну відсіч", — публічно попередив команду Володимира Путіна Олексій Данілов.

Глава РНБО також нагадав, що цьогоріч наша країна отримала статус члена Програми розширених можливостей НАТО, а в Стратегії національної безпеки, затвердженої Володимиром Зеленським 14 вересня, набуття повноправного членства України у ЄС та Альянсі визначено пріоритетами національних інтересів.

"Ми уважно слідкуємо за конфліктами, які зараз тривають, і розуміємо, що нашим пріоритетом є виробництво високоточної зброї у боротьбі з окупантом", — наголосив Олексій Данілов.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ФБР США публічно пригрозило російській владі та Володимиру Путіну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?