РНБО заявила про націоналізацію "Мотор Січі"
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО заявила про націоналізацію "Мотор Січі"

РНБО заявила про націоналізацію "Мотор Січі"
Джерело:  online.ua

11 березня під час засідання Ради національної безпеки і оборони ухвалили рішення про повернення у власність держави ПАТ "Мотор Січ". Секретар РНБО Олексій Данілов публічно пообіцяв українцям, що це відбудеться "в законний спосіб найближчим часом". За його словами, люди, які вкладали кошти в підприємство, отримають компенсацію. Про це політик повідомив на брифінгу за підсумками засідання Ради, передає ONLINE.UA з посиланням на сайт РНБО.

"П'яте питання, яке ми розглядали на засіданні РНБО, - про стан виконання рішення РНБО від 1 березня 2018 року про невідкладні заходи щодо захисту інтересів держави у сфері авіабудування. Мова йде про "Мотор Січ" у Запоріжжі. Прийняте відповідне рішення - згідно з цим рішенням підприємство "Мотор Січ" буде повернуто українському народу, буде повернуто у власність української держави в законний, конституційний спосіб найближчим часом. Наші підприємства ОПК, які дивним чином опинилися в руках приватних, на сьогоднішній день кожне буде розглядатись окремо. І якщо підприємство є для нас важливим, стратегічно важливим, у законний спосіб ми будемо це робити з рештою підприємств. Ті люди, які вкладали гроші, які інвестували в ці підприємства, обов'язково будуть отримувати відповідну компенсацію. Це робиться для нацбезпеки нашої країни", - наголосив секретар РНБО.

Після цього очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія пообіцяв, що в парламенті в найближому майбутньому зареєструють законопроєкт про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ". Наразі "СН" обговорює та напрацьовує текст законопроєкту про націоналізацію ПАТ "Мотор Січ" - цю інформацію вже підтвердив заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко.

Варто звернути увагу на те, що китайський інвестор "Мотор Січі" назвав неприпустимими заяви офіційного Києва про ймовірну націоналізацію підприємства та пригрозив новими позовами. Також нещодавно стало відомо, що МЗС України отримало ноту від уряду КНО через запровадження РНБО санкцій проти китайських інвесторів підприємства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  китайські інвестори Мотор Січ почали міжнародний арбітраж проти України  на суму 3,5 млрд доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?