РНБО збирається на екстрене засідання — уже відома причина
Категорія
Політика
Дата публікації

РНБО збирається на екстрене засідання — уже відома причина

РНБО збирається на екстрене засідання — уже відома причина
Джерело:  online.ua

У четвер, 11 березня о 15:00 за київським часом Рада нацбезпеки і оборони України збереться на засідання, яке спочатку планувалося на 12 число. На порядку денному нові санкції, які секретар РНБО Олексій Данилов вже обговорив з президентом Володимиром Зеленським на нещодавній зустрічі. До кінця порядок денний наради ще не встановлений і оприлюднений. Джерела повідомили виданню ZN, що члени РНБО продовжать приймати рішення про позбавлення військових і почесних звань громадян, які перейшли на бік держави-агресора, передає ONLINE.UA.

"Буде продовжений ланцюг рішень про позбавлення військових і почесних звань громадян, які перейшли на бік держави-агресора. Передбачається, що буде розглянуто питання виконання державного оборонного замовлення і його долі на 2021 рік. Але на цьому порядок денний не вичерпано", - повідомляє джерело причину засідання РНБО.

Важливо нагадати, що Данілов раніше стверджував, що останні рішення РНБО щодо санкцій за фінансування тероризму, під які потрапив, зокрема, глава ОПЗЖ Віктор Медведчук, є тільки початком рішучих дій української влади. Він обіцяв, що незабаром будуть затверджені нові масштабні санкції проти народних депутатів, якими будуть здивовані українці.

Як відомо 19 лютого РНБО ввів санкції проти 19 юридичних і восьми фізичних осіб, в числі яких глава ОПЗЖ і кум російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук і його дружина Оксана Марченко. Вони потрапили під санкції через фінансування тероризму. Також санкції передбачають повернення у власність України нафтопроводу протяжністю 1433 км, який зараз належить наближеним до Медведчука компаніям. Крім того санкції ввели проти російських бізнесменів, пов'язаних з поставками вугілля та інших енергоресурсів, зокрема, ТОВ Торговий дім Донські вугілля, і проти двох авіакомпаній, на яких Медведчук літав у тимчасово окупований Крим і в Москву. Санкції проти Медведчука ввели незабаром після блокування трьох телеканалів, якими формально володів нардеп Тарас Козак - прихильник кума Путіна. На початку лютого заблокованими виявилися "112 Україна", ZIK, NewsOne.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що СБУ допитала Медведчука у справі про держзраду. Розслідування стосувалося його секретних переговорів з помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?