СБУ допитала Медведчука по справі про держзраду
Категорія
Політика
Дата публікації

СБУ допитала Медведчука по справі про держзраду

СБУ допитала Медведчука по справі про держзраду
Джерело:  online.ua

У вівторок, 9 березня, український олігарх і кум російського президента Віктор Медведчук був допитаний співробітниками СБУ в рамках розслідування справи про держзраду. Поки невідомо, по якому саме кримінальному провадженню допитували Медведчука, але джерело в правоохоронних органах уточнило, що розслідування стосується його секретних переговорві з помічником президента РФ Володимира Путіна Владиславом Сурковим, які нещодавно оприлюднили в мережі. Важливо відзначити, що на допит у цій же справі в СБУ викликали і колишнього президента України Петра Порошенка, який фігурував в таємних переговорах Медведчука і Суркова, але він не з'явився. Подробиці допиту Медведчука в СБУ повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Медведчук у вівторок допитаний слідчими СБУ в кримінальному провадженні. Одночасно на вівторок до слідчих СБУ викликався і п'ятий президент України Петро Порошенко, однак він не прибув", - повідомляє джерело.

Нагадаємо, в злитій в мережу розмові Медведчука і Суркова йшлося про схеми поставок електроенергії в окупований Крим, обмін полоненими на Донбасі і стосунки з Порошенком. Медведчук підтвердив справжність цієї розмови і заявив, що організував її нібито на прохання Порошенка. Відразу після оприлюднення цієї розмови в СБУ запевнили, що ретельно перевірять запис на наявність в діях співрозмовників ознак кримінального злочину.

Важливо відзначити, що таємну розмову Медведчука з Сурковим злили в мережу після введення в відношенні нього санкцій за статтею про фінансування тероризму. Ці санкції передбачають в тому числі, повернення у власність України нафтопроводу протяжністю 1433 км, який зараз належить наближеним до Медведчука компаніям. Крім того санкції ввели проти російських бізнесменів, пов'язаних з поставками вугілля та інших енергоресурсів, зокрема, ТОВ Торговий дім Донські вугілля, і проти двох авіакомпаній, на яких Медведчук літав у тимчасово окупований Крим і в Москву.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський оцінив наслідки санкцій проти Медведчука, які обернулися загостренням на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?