Зеленський оцінив наслідки санкцій проти Медведчука
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський оцінив наслідки санкцій проти Медведчука

Зеленський оцінив наслідки санкцій проти Медведчука
Джерело:  online.ua

Президент Росії Володимир Путін не приховує обурення через рішення українського лідера Володимира Зеленського ввести санкції проти глави ОПЗЖ і свого кума Віктора Медведчука. Він вже почав мстити офіційному Києву, про що свідчить загострена ситуація на Донбасі. У Генштабі ЗСУ вже пов'язували посилення обстрілов бойовиків по позиціях ООС з цими санкціями. Тепер же їх негативні наслідки констатував Зеленський. Після виступу на форумі "Україна 30. Культура. Медіа. Туризм", який 9 березня триває в Києві, Зеленський прокоментував ситуацію на Донбасі і причиною її погіршення назвав санкції проти Медведчука, передає ONLINE.UA.

Український лідер зазначив, що не хотів би пов'язувати санкції проти Медведчука з загостренням на Донбасі. Але, за його словами, дії російської влади складно пов'язати зі здоровим глуздом. Зеленський нагадав, що ситуація на фронті ускладнилася і не виключено, що саме через санкційні події.

"Ми розуміємо, що наслідки є. Ми розуміємо, що збільшилася кількість провокацій на фронті. Я не хочу пов'язувати саме з цим, але ми бачимо, що це в один час відбувається. В середу будуть проходити чергові переговори про посилений контроль. Хочеться почути висновки ", - оцінив Зеленський наслідки санкцій проти Медведчука.

Говорячи про заблоковані канали "112 Україна", NewsOne і ZIK, які пов'язують з Медведчуком, то Зеленський запевнив, що українська влада буде домагатися їх вічного блокування на YouTube, де вони продовжують поширювати російську пропаганду.

"Ми зробили і продовжуємо працювати, щоб на цих каналах можна було побачити тільки телевізійну настроювальну таблицю. А в інтернеті, зокрема на YouTube, вони отримали довічний бан", - запевнив Зеленський.

Важливо нагадати, що команда Путіна нещодавно звинуватила офіційний Київ в оголошенні війни. У відповідь на попередження глави української делагаціі в ТКГ Леоніда Кравчука про те, що якщо Москва не виведе переговори по Донбасу з глухого кута, то Україна прийме радикальні заходи, російська влада почала погрожувати військовою відповіддю і розпадом української держави. Зокрема, перший заступник голови комітету Ради Федерації з міжнародних справ Володимир Джабаров зажадав, щоб Кравчук пояснив свої слова, в іншому випадку, на його думку, це може бути розцінено як оголошення війни Росії. Він також підкреслив, що Росія продовжить "допомагати" Донбасу і відповість на будь-яку "агресію" української сторони.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в МЗС України розповіли про відповідь Путіна на санкції проти Медведчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?