РНБО збирається на засідання: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

РНБО збирається на засідання: що сталося

РНБО збирається на засідання: що сталося
Джерело:  Укрінформ

У четвер, 10 жовтня, РНБО збирається на засідання, на якому планує розглянути розподіл бюджету на 2020 рік. На цьому засіданні має намір виступити глава Держприкордонслужби Сергій Дейнеко через недостатнє фінансування прикордонників. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Кошти, які планується виділити на цей рік для відомства - 10,880 млрд грн - явно недостатнє фінансування. Я просив, я благав, я кричав. Але зараз ситуація поки не вирішена. Сьогодні відбудеться засідання РНБО з приводу розподілу бюджету на наступний рік. Якщо він буде залишений на рівні цього року - це катастрофа. це навіть не бюджет виживання, це бюджет знищення фактично", - зазначив Дейнеко.

За словами Дейнеко, потреба ДПСУ в рік не менше 16 млрд 153 млн гривень. Якщо відомству не буде виділено такий бюджет, то "багато людей підуть зі служби". Дейнеко додав, що прикордонники отримують найменше грошове забезпечення з усіх силовиків. Як приклад він навів військовослужбовця ДПСУ, якій несе службу на першій лінії, і отримує на 7 тисяч гривень менше, ніж його колега з ЗСУ, який знаходиться в сусідньому окопі.

Глава ДПСУ підкреслив, що вже скоротив велику кількість генеральських посад у відомстві і готовий йти далі в цьому питанні, незважаючи на перешкоди. Він уточнив, що в період реформування відомства планує з 38 генералів залишити тільки 19. Таким чином він має намір домагатися підвищення зарплати рядовим співробітникам відомства.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що український прем'єр-міністр Олексій Гончарук анонсував збільшення бюджетних витрат на оборонну галузь у 2020 році. Абсолютні цифри будуть збільшені до 136,6 мільярдів гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?