Робота громадського транспорту під час тривоги — Кличко відповів на петицію
Категорія
Україна
Дата публікації

Робота громадського транспорту під час тривоги — Кличко відповів на петицію

Робота громадського транспорту під час тривоги — Кличко відповів на петицію
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко відповів на петицію про скасування зупинки громадського транспорту під час повітряної тривоги у Києві через недоцільність.

Джерело: Київська міська рада

Скасування зупинки транспорту під час повітряної тривоги

На сайті Київської міськради було опубліковано петицію про "Скасування зупинки громадського транспорту під час сигналу повітряної тривоги".

Ініціатор петиції закликає скасувати заборону на перевезення у разі повітряної небезпеки, мотивуючи це недоцільністю та "не вигідністю" як для цивільних, так і для Київпастрансу.

У відповідь на петицію Кличко зазначив, що у зв’язку з необхідністю вжиття заходів, спрямованих на убезпечення цивільного населення столиці, Радою оборони міста Києва минулого року було ухвалено рішення про особливості роботи громадського транспорту під час повітряної тривоги.

Рішення, за словами міського голови буде переглянуте виключно за умови стабілізації ситуації у столиці або надходження відповідних рекомендацій від ДСНС.

Він також запевнив, що аналіз ситуації здійснюються постійно і буде переглянута у разі покращення ситуації у столиці.

Принагідно слід відзначити, що призупинення роботи комунального транспорту під час повітряної тривоги не несе для пасажирів жодних додаткових витрат, оскільки після її завершення вони можуть скористатися попередньо сплаченими проїзними документами, – зазначив Кличко.

Правила поводження у транспорті під час тривоги

У відповіді на петицію Віталій Кличко також нагадав киянам про правила поводження під час сигналу повітряної тривоги.
Водій транспортного засобу повинен:

  • зупинити транспортний засіб у безпечному місці (на узбіччі дороги),

  • поінформувати пасажирів про отриманий сигнал,

  • вивести пасажирів з транспортного засобу, у разі наявності маломобільних груп організувати їх евакуацію,

  • швидко, але без паніки пройти в укриття,

  • у разі відсутності укриття сховатися за бетонними плитами, бордюром, лягти у заглибленнях землі, згрупуватися та закрити голову руками.

Кличко нагадав, що на зупинках громадського транспорту розміщені інформаційні схеми щодо маршрутів прямування до найближчих об’єктів захисту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?