УПЦ МП відмовляється йти з Лаври й уже подала позов
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП відмовляється йти з Лаври й уже подала позов

УПЦ МП відмовляється йти з Лаври й уже подала позов
Джерело:  online.ua

Представники Української православної церкви Московського патріархату, ченці і служителі якої повинні 29 березня залишити територію Києво-Печерської лаври, заявили, що не збираються цього робити. Ба більше, вони підтвердили, що будуть оскаржувати своє виселення й вже навіть подали відповідний позов.

Джерело: УПЦ МП,  Єдиний держреєстр судових рішень, росЗМІ

УПЦ МП не хоче йти з Києво-Печерської лаври

За словами митрополита Павла, ченці УПЦ МП не планують виселятися з Лаври.

Журналісти також звернули увагу на те, що "до Господарського суду міста Києва 23 березня надійшла позовна заява Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври/Чоловічий монастир/Української Православної Церкви до Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови від договору та застосування наслідків недійсності правочину".

Окрім того, наголошується, що суддя, який повинен був розглядати справу, оголосив про самовідвід. У зв'язку з цим справу передадуть уповноваженому працівнику Господарського суду Києва для вирішення питання про повторний автоматичний розподіл справи.

29 березня прихильники УПЦ МП прийшли на богослужіння в Києво-Печерську лавру.

Представники УПЦ МП стверджують, що їх прийшли підтримати "тисячі вірян", проте, судячи з відео, йдеться навіть не про сотні.

Що буде з монастирем на території Києво-Печерської Лаври 

За словами митрополита ПЦУ Епіфанія, монастир на території Києво-Печерської Лаври не планують закривати.

Окрім того, він додав, що богослужіння будуть проводитися давньою слов’янською та сучасною українською мовами.

Як уже згадувалося раніше, у березні 2023 року Національний заповідник "Києво-Печерська лавра" розірвав договір із УПЦ МП про безоплатне користування лаврою в Києві, тож ченці змушені покинути монастир і всі будівлі.

  Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?