Робота та зарплата: уряд готує приємні сюрпризи українським селянам
Категорія
Економіка
Дата публікації

Робота та зарплата: уряд готує приємні сюрпризи українським селянам

Робота та зарплата: уряд готує приємні сюрпризи українським селянам
Джерело:  online.ua

В українському уряді заявили, що впродовж наступних 5 років планують зрівняти рівень зарплат у містах та селах. А також створити 200 тисяч нових робочих місць в українських селах. Кабмін уже презентував стратегію розвитку сільських територій. Приємною новиною у своїх соціальних мережах поділився міністр економіки Тимофій Милованов, передає ONLINE.UA.

Він звернув увагу на те, що агропромисловий комплекс розвивається, проте села в нашій країні все ще не мають достатньо ресурсів, щоб бути успішними.

"До 2024 року плануємо створити 200 тисяч нових робочих місць на селі", - наголосив чиновник, а також підкреслив, що впродовж 5 років уряд хоче зрівняти рівень середньої зарплати у селах та містах.

Милованов каже, що більше можливостей для села планують відкрити через:

  • залучення прямих інвестицій у сільське господарство;

  • збільшення переліку програм державної підтримки;

  • створення спеціального фонду;

  • бізнес-інкубатори для 5 тисяч учасників, які готові створювати малі та середні підприємства;

  • нові механізми для кооперації;

  • підтримку виробників органічної продукції;

  • заходи ОТГ для підвищення комфорту жителів.

Окрім того, в планах Кабміну легалізувати та зменшити бюрократію за тими видами трудових відносин, які наразі поза законом. Зокрема, мова йде про сезонні роботи.

"Українське село буде успішним тоді, коли люди будуть успішними та багатими", – наголосив український посадовець

Як повідомляв ONLINE.UA, український лідер Володимир Зеленський нещодавно зізнався, що планує досягти масштабного зростання зарплат протягом наступних років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?