Родини захисників Маріуполя звернулися за допомогою до Червоного хреста
Категорія
Україна
Дата публікації

Родини захисників Маріуполя звернулися за допомогою до Червоного хреста

Родини захисників Маріуполя звернулися за допомогою до Червоного хреста
Джерело:  online.ua

Родини захисників "Азовсталі" хочуть, щоб "Червоний хрест", ООН та інші міжнародні організації вплинули на команду російського диктатора Володимира Путіна з метою покращення умов утримання наших воїнів. Про це повідомила дружина командира маріупольського полку "Азов" Дениса Прокопенка Катерина.

Джерело:  "УП"

Родини захисників Маріуполя просять допомоги Червоного хреста

За словами Катерини Прокопенко, їй не вдалося досі нормально поговорити з чоловіком, тому вона самостійно збирала дані про становище наших воїнів із інших джерел: від людей, які знаходяться поруч із Денисом. Деяким людям вдалося вийти на зв'язок – і вони сказали, що умови задовільні і всі чекають обміну.

Зараз я намагаюся зі своїм колективом, з Асоціацією сімей "Азовсталі" спілкуватися з Червоним хрестом, з іншими організаціями, щоб вони покращили умови, які там є. Ми знаємо, що саме СІЗО переповнено і, звичайно, що деяких ресурсів, можливо, не вистачає. Знову ж таки, їжа, вода – воно все потребує покращення. Наразі ми хочемо це питання якомога швидше вирішити, щоб Червоний Хрест залучив якомога більше своїх зв'язків, ресурсів, щоб покращити все це, що зараз там у хлопців, - наголосила Катерина Прокопенко.

Денис і Катерина Прокопенко (фото - сімейний архів)

Як уже згадувалося раніше, захисники Маріуполя отримали наказ від командування ЗСУ зберегти життя. Їхній вихід на підконтрольну росіянам територію відбувався 16-20 травня. Як стверджує офіційна Москва, з підземель "Азовсталі" вийшли 2 439 бійців. Представники "Червоного хреста" нібито реєстрували українців захисників як військовополонених.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?