Зеленський вимагає реакції ООН та ЮНЕСКО на удар РФ по Святогірській лаврі
Категорія
Україна
Дата публікації

Зеленський вимагає реакції ООН та ЮНЕСКО на удар РФ по Святогірській лаврі

Зеленський вимагає реакції ООН та ЮНЕСКО на удар РФ по Святогірській лаврі
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський публічно закликав Організацію Об'єднаних Націй та ЮНЕСКО вигнати зі своїх лав Росію як державу-терориста, яка знищує історичні пам'ятки та соціальну інфраструктуру в Україні.

Джерело:  Телеграм-канал Володимира Зеленського

Зеленський вимагає реакції світу на знищення РФ Святогірської лаври

Як відомо, 4 червня армія РФ знову вдарила по Святогірській лаврі, що у Донецькій області. Що важливо розуміти, в результаті пожежа знищила Всіхсвятський скит, який був освячений ще в 1912 році.

Не можна також не згадати про те, що вперше його зруйнували за часів радянської влади. Згодом відбудували. В 2022 році його знову спалила країна-агресорка. 1 червня російські снаряди розірвалися просто в келіях монахів лаври. Четверо людей загинули, ще четверо – важко поранені. Святогірськ перебуває під вогнем ще з травня.

Окупанти точно знають, який об'єкт обстрілюють. Вони знають, що на території Святогірської лаври немає військових цілей. Знають, що там укриваються від бойових дій близько 300 мирян, зокрема 60 дітей. Але все одно російська армія обстрілює лавру, як і весь Донбас. Як і будь-яку іншу територію та будь-який інший об'єкт України, до якого може дотягнутися. Їм байдуже, що саме перетворювати на руїни, - наголосив Володимир Зеленський.

Фото - скриншот

Як уже згадувалося раніше, декілька днів тому парламент України звернувся до ЮНЕСКО з вимогою позбавити Росію членства в організації. Що важливо розуміти, жодна інша країна, окрім Росії, не знищувала у Європі стільки пам'яток, культурних і соціальних об'єктів за весь час після закінчення ДСВ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?