"Рок-зірка веде переговори з колишнім коміком": що світові ЗМІ пишуть про вибори в Україні
Категорія
Світ
Дата публікації

"Рок-зірка веде переговори з колишнім коміком": що світові ЗМІ пишуть про вибори в Україні

"Рок-зірка веде переговори з колишнім коміком": що світові ЗМІ пишуть про вибори в Україні
Джерело:  online.ua

Авторитетні іноземні ЗМІ не втомлюються писати про парламентські вибори в Україні. Варто зазначити,що спостерігати за виборами до України приїхали понад 1700 міжнародних спостерігачів - члени міжнародних організацій та представники різних держав світу, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Ми робили домашню роботу ще задовго до цього. Ознайомилися з особливостями та законодавством, з тим, як фінансувалися вибори і яка роль ЗМІ в цьому процесі. Нам важливо, щоб українське суспільство консолідувалось", – заявила Ілка Канерва, лідерка спостережної місії за виборами в Україні від ОБСЄ.

Світові ЗМІ також уважно спостерігають за українськими виборами, а також невтомно аналізуютьситуацію, що склалася наразі в Україні.

The Independent

Вибори в Україні: Партія Зеленського тріумфує, екзит-поли передбачають парламентську більшість для колишнього коміка.

Британський The Independent називає результати "Європейської солідарності" Порошенка покаранням від виборців.

"Для членів попередніх ставлеників результати стали принизливою відмовою. П'ятий президент Петро Порошенко тепер з нетерпінням чекає на життя в другому ярусі української політики", – зазначили у виданні.

The Guardian 

Українські вибори: рок-зірка стає на шлях коаліційних переговорів з коміком, що став президентом

Є й ті видання, які намагаються спрогнозувати долю майбутньої коаліції. Найбільше пишуть саме про ймовірне об'єднання "Голосу" Святослава Вакарчука з президентською "Слугою народу".

"Зірка телесеріалу Володимир Зеленський, який здивував народ своєю перемогою на президентських виборах, негайно заявив, що готовий розпочати переговори з Вакарчуком про формування коаліції", – пише The Guardian.

Самого Вакарчука називають рок-зіркою в майбутньому українському парламенті.

"Рокер склав виборчий список своєї партії з молодих професіоналів, більшість з них прозахідні. І заборонив вступати до партії нинішнім і колишнім законодавцям", – наголосили у виданні.

Bloomberg та Euronews

АмериканськийBloomberg про тріумф "Слуги народу" пише, що партія Зеленського отримала вражаючі результати завдяки хвилі громадського гніву.

А от заголовок статті в Euronews такий: "На шляху до перемоги у виборах український президент пропонує альянс з партією рок-зірки".

Як повідомляв ONLINE.UА, лідер партії "Слуга народу", яка за результатами екзит-полу, перемагає на дострокових парламентських виборах, обіцяє, що узурпації влади не буде. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?