Роки, а не десятиліття. Зеленський дав важливе завдання для українців
Категорія
Україна
Дата публікації

Роки, а не десятиліття. Зеленський дав важливе завдання для українців

Роки, а не десятиліття. Зеленський дав важливе завдання для українців
Джерело:  online.ua

За словами глави держави Володимира Зеленського, Україна повинна виконати завдання щодо розмінування своєї території не за десятиліття, а за роки. Він також зазначив, що це може відбутися шляхом створення виробничої бази в Україні.

Джерело: Володимир Зеленський

Зеленський заявив, що Україна має розмінувати свою територію

Президент офіційно підтвердив, що уже є готовність Азербайджану надати новий пакет гуманітарної підтримки, зокрема й обладнання для розмінування.

Це теж один із ключових напрямів нашої роботи з партнерами – розмінування. Україна потребує й техніки від партнерів, і дуже важливо – створення виробничої бази в Україні, щоб ми могли очистити нашу землю від російських мін. І це завдання треба виконати не за десятиліття, а за роки.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що станом на сьогодні уже174 тисячі квадратних кілометрів наших земель потенційно небезпечні через міни та боєприпаси, що не розірвалися.

Щодня наші спеціалісти виявляють сотні вибухонебезпечних предметів. І що більше в нас буде машин для розмінування, що більше буде спеціальних дронів для розмінування, то активніше ми зможемо повертати безпеку. Дякую кожній країні, яка нам допомагає!

Про що ще говорив Зеленський

Глава держави публічно висловив вдячність нашим спеціалістам, які займаються розмінуванням.

За його словами, протягом минулої доби по всій країні працювали 133 піротехнічні розрахунки.

Не зупиняють відповідні роботи на Херсонщині, Харківщині та Донеччині.

Окрім того, Володимир Зеленський під час свого традиційного вечірнього звернення подякував нашим міжнародним партнерам, які цього тижня зробили нові кроки для більшої безпеки України, зокрема Німеччині та Нідерландам.

Дуже важливо, щоб кожного тижня Росія бачила нову міжнародну активність на підтримку України й нормального життя.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?