Роковини трагедії. Тогоріч армія РФ вдарила по колоні цивільних авто у Запоріжжі
Категорія
Україна
Дата публікації

Роковини трагедії. Тогоріч армія РФ вдарила по колоні цивільних авто у Запоріжжі

Роковини трагедії. Тогоріч армія РФ вдарила по колоні цивільних авто у Запоріжжі
Джерело:  online.ua

30 вересня 2022 року армія РФ вдарила по колоні цивільних авто у Запоріжжі. 32 загиблих, більше 100 поранених.

Джерело: Суспільне Новини

Роковини трагедії у Запоріжжі

Цього дня рік тому, 30 вересня 2022 року, російські військові злочинці вбили у Запоріжжі 32 осоюи та поранили ще більше – 118. Це сталося внаслідок удару по колоні цивільних автомобілів.

Торік 30 вересня військові РФ атакували Запоріжжя 16 ракетами, три з яких поцілили в місце, де була гуманітарна автоколона цивільних. Внаслідок обстрілу, за даними ГУ Нацполіції в Запорізькій області, 32 людей загинуло, серед них — двоє дітей, та понад 100 дістали поранення.

Тоді на виїзді з обласного центру, на автошляху "Запоріжжя-Оріхів", правоохоронці сформували колону з 248 машин з цивільними громадянами: одні везли рідним продукти чи ліки, інші — їхали, аби вивезти людей на підконтрольну Україні територію. Однак російські ракети поділили їхнє життя на "до" та "після", зруйнувавши надії та мрії.

За кількістю жертв це найкривавіший обстріл Запоріжжя, вчинений російськими загарбниками від початку повномасштабного вторгнення РФ до України.

У Росії про події у Запоріжжі не згадують

Обстріл відбувся того ж дня, коли Росія оголосила про анексію окупованих територій України, зокрема окупованої частини Запорізької області.

Водночас російська влада заявила про ураження «стратегічного об'єкта».

Сьогодні, через рік після трагедії у Запоріжжі, 30 вересня стало святом у Росії.

Російський диктатор Володимир Путін підписав закон, згідно якому 30 вересня росіяни відзначатимуть на державному рівні "день воз’єднання" Росії та окупованих Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Відповідний документ розмістили на офіційному порталі правової інформації РФ 28 вересня.

У законі зазначається, що 30 вересня Росія святкуватиме "День возз'єднання Донецької Народної Республіки, Луганської Народної Республіки, Запорізької області та Херсонської області з Російською Федерацією". Цей день буде офіційно вихідним, починаючи з 30 вересня 2023 року.

Тож сьогодні в Росії раділи та святкували річницю "приєднання Запоріжжя до РФ". Про вбитих мешканців Запоріжжя, зрозуміло, не згадували.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?