Роль України в катастрофі МН-17: в Нідерландах розкрили важливі деталі розслідування
Категорія
Світ
Дата публікації

Роль України в катастрофі МН-17: в Нідерландах розкрили важливі деталі розслідування

Роль України в катастрофі МН-17: в Нідерландах розкрили важливі деталі розслідування
Джерело:  online.ua

Нідерланди дійсно вивчають питання про роль України в катастрофі МН-17 на Донбасі, де в 2014 році під час бойових дій було збито малазайскій Boeing. Але це розслідування не має нічого спільного з судовими процедурами щодо покарання винних у цій катастрофі. Про це заявив міністр закордонних справ Нідерландів Стефан Блок під час прес-конференції за підсумками зустрічі з главою МЗС України Вадимом Пристайко, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу МЗС України.

Блок підтвердив, що парламент Нідерландів офіційно доручив уряду вивчити питання, чому Україна не закрила повітряний простір над Донбасом під час бойових дій в 2014 році. Але це, за словами дипломата, не офіційне слідство.

Глава МЗС Нідерландів підкреслив, що таке саме питання буде вивчатися і щодо Росії. Він нагадав, що відразу після трагедії родичі жертв катастрофи вимагали з'ясувати, чому повітряний простір вище 10 км не було закрито.

"Тому це розслідування покликане досліджувати закриття повітряного простору на територіях навколо зони конфлікту, включаючи простір Російської Федерації", - пояснив Блок, запевнивши, що ця робота ніяк не пов'язана з судовими процедурами з пошуку винних у катастрофі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Нідерланди звернулися в прокуратуру РФ з проханням сприяти в пошуках бойовика так званої "ДНР" Володимира Цемаха. Згаданий бойовик був затриманий в ОРДЛО за результатами надзвичайної спецоперації українських силовиків. Його підозрювали в транспортуванні російського ЗРК "Бук", з якого потрапили в малайзійський лайнер. 7 вересня Цемаху відправили в Росію в рамках масштабного обміну між Києвом і Москвою. Є інформація, що він повернувся в "ДНР", тому не є доступним для слідства в Нідерландах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?