Росія активно працює з промисловістю Білорусі для нарощення виробництва снарядів — ГУР
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія активно працює з промисловістю Білорусі для нарощення виробництва снарядів — ГУР

РФ

Росія використовує Білорусь для нарощування виробництва боєприпасів. 

Росія активно працює з промисловістю Білорусі для нарощення виробництва снарядів

Росія намагається відновити виробництво і вийти на той довоєнний рівень, який був (а навіть і перевершити його), - заявив генерал-майор Вадим Скібіцький.

Плани РФ щодо виробництва на 2024 рік – близько 2 100 000 боєприпасів. Але цю кількість без допомоги інших країн, де можна брати комплектуючі (в тому числі і порох) Російська Федерація не зможе зробити.

Для того, щоб відновити виробництво і нарощувати його, вони активно працюють з промисловістю Білорусі".

За словами Скібіцького, до початку літа 2023 року російська армія використовувала переважно ті боєприпаси, які зберігала у себе на складах (вони були виготовлені більше 30 років тому і лише половина з них, за даними ГУР, мали нормальний стан). 

Від початку жовтня, як додає представник української розвідки, російські війська щодня використовують на полі бою близько 15 тисяч боєприпасів. 

Білорусь проводить спільні з РФ навчання

Військові навчання Білорусі та Росії, які проходять на білоруських полігонах, у неділю були продовжені до 15 жовтня.

Про це повідомляється у телеграм-каналі моніторингової групи «Беларускі Гаюн».

Тренування військових відбувається на восьми полігонах в Борисівському, Гродненському, Брестському, Осиповицькому, Новогрудському, Барановицькому, Івацевицькому та Лепельському районах Білорусі.

Зазначається, що полігони «Доманово» (Івацевицький район) та «Обуз-Лісновський» (Барановицький район) функціонували безперервно, тоді як для деяких інших 7 та 8 жовтня були оголошені вихідні.

Білорусько-російські військові навчання проходять безперервно з 29 квітня 2022 року. Їхня тривалість становитиме вже 76 тижнів, йдеться у дописі.

Як повідомлялося, востаннє Білорусь продовжувала військові навчання з РФ 24 вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?