Росія буде атакувати - Польща готує потужну відповідь Путіну через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія буде атакувати - Польща готує потужну відповідь Путіну через Україну

Росія буде атакувати - Польща готує потужну відповідь Путіну через Україну
Джерело:  Укрінформ

Російський глава Володимир Путін неодноразово доводив, що не зупиниться перед використанням збройних сил для досягнення своїх політичних або економічних цілей, тому вже в найближчій перспективі є велика ймовірність того, що Росія почне новий масштабний наступ проти України, про загрозу якого раніше заявила розвідка Міноборони і західні військові експерти. Українські військові не виключають, що Росія піде на прорив в Херсонській області з Криму, щоб забезпечити заповнення Північно-Кримського каналу водою. До атаки Росії почали готуватися і в Польщі, де вважають важливим здійснити кроки, щоб протистояти російській агресії і підтримати Україну. 16 липня польські парламентарії в Сеймі закликали президента Анджея Дуду скликати засідання РНБО, щоб обговорити це питання і надати підтримку Києву. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

"Ми побоюємося того, що було в 2014 році: Російська Федерація хотітиме розширити свою територію, оскільки найближче місце, де є питна вода, знаходиться на відстані 80 км вглиб континенту. Тому, я апелюю до президента про скликання Ради національної безпеки, щоб обговорити цю ситуацію, і, можливо, здійснити якісь кроки, завдяки яким Україна могла б відчувати нашу підтримку", - заявив депутат лівих Павло Крутул, який входить до комісії Сейму Польщі з питань оборони.

Його пропозицію підтримали й інші політики. Зокрема, Анджей Розенек підкреслив, що ситуація в Криму вимагає дій перших осіб держави, зокрема консультацій за участю колишніх перших осіб Польщі, консультацій з опозицією. Депутатка лівих Аніта Кухарський-Дзєдзіце звернула увагу, що загострення російсько-українського конфлікту може привести до зростання числа біженців в Польщі, до чого не готові ні в Варшаві, ні в Європі.

"Коли за нашим східним кордоном таке відбувається, то президент не може залишатися байдужим, він не може робити вигляд, що проблеми немає. Тому тим більш закликаємо президента скликати Раду національної безпеки", - підкреслили польські парламентарії.

Нагадаємо, кілька днів тому головне управління розвідки повідомило, що у вересні 2020 року Росія проведе стратегічні навчання "Кавказ - 2020" поблизу українських кордонів. Розвідка не виключає варіант, що під час навчань РФ в своєму стилі може вдатися до нових нахабних провокацій. Крім того, вже вивчається сценарій, коли відбудуться і широкомасштабні військові дії проти України. Що важливо розуміти, навчання пройдуть на багатьох полігонах, в тому числі в окупованому Криму і в Південному військовому окрузі ЗС РФ поблизу кордону з Україною. У Міноборони України допускають, що осінні військові навчання Кавказ 2020 будуть використані російським керівництвом для демонстрації військової могутності України і державам Європи, а також що ці навчання слід розглядати як елемент тиску на нашу країну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна екстрено готується до повномасштабного наступу Росії  з боку Криму. Командувач ВМС України Олексій Неіжпапа попередив, що якщо російські військові підуть в атаку, то буде багато втрат.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?