«Росія буде розгромлена в Гаазі»: у МЗС озвучили позиції сторін в суді
Категорія
Політика
Дата публікації

«Росія буде розгромлена в Гаазі»: у МЗС озвучили позиції сторін в суді

«Росія буде розгромлена в Гаазі»: у МЗС озвучили позиції сторін в суді
Джерело:  online.ua

Заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль переконана в тому, що Росія потерпить поразку в справі щодо порушень Конвенції ООН з морського права в Чорному і Азовському морях і в Керченській протоці. Про це вона заявила сьогодні у своїй вступній промові в арбітражному трибуналі з морського права в Гаазі, інформує ONLINE.UA.

За словами Зеркаль, Росія продовжує розкрадати природні ресурси України на анексованому півострові, мотивуючи абсолютно безпідставним аргументом про «суверенітет Криму».

«Аргумент РФ побудований на смішному поданні, що Крим став незалежним і відразу ж приєднався до Росії», – іронізує заступник глави МЗС.

Олена Зеркаль повідомила членів суддівської колегії, що на цей час Росія незаконно видобула 9 млрд кубометрів газу на території Криму та його морському шельфі у Чорному та Азовському морі.

Мета України в цій справі полягає у відновленні права на море, яке незаконно відняла Росію. Адже Кремль не тільки краде українські корисні копалини, але й забороняє українським військовим судам проходити через Керченську протоку. Також Росія незаконно заборонила українським рибалкам вилов риби на значній частині акваторії Азовського моря.

Як повідомила Зеркаль, позиція Росії полягає у запереченні юрисдикції арбітражного трибуналу. Оскільки Кремлю немає чим відповідати по суті справи, вони намагаються «переформувати спір».

«Суверенітет України над Кримом – поза будь-якими сумнівами. Невизнання анексії лежить в основі підходу міжнародного співтовариства до Криму і базується на основному принципі міжнародного права: незаконні дії не можуть мати законних наслідків», – додає представниця українського МЗС.

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що Кремль різко змінив свою позицію щодо можливості проведення переговорів з президентом Зеленським.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?