Росія евакуює своїх дипломатів з України
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія евакуює своїх дипломатів з України

Росія евакуює своїх дипломатів з України
Джерело:  online.ua

22 лютого Міністерство закордонних справ Росії прийняло рішення про евакуацію дипломатичних співробітників з міст України через нібито загрозу їхньому життю та безпеці.

Джерело: МЗС РФ

МЗС РФ заявила про евакуацію своїх диломатів

У МЗС РФ зазначили, що з 2014 року Посольство Росії в Києві та Генеральні консульства країни в Одесі, Львові та Харкові зазнавали неодноразових нападів.

Об'єктами агресивних процесів ставали і російські дипломати. На їхню адресу надходили погрози фізичної розправи. Здійснювалися підпали їхнього автотранспорту. Попри свої зобов'язання щодо Віденських конвенцій про дипломатичні та консульські зносини київська влада не реагувала на те, що відбувається, - вказано у заяві МЗС РФ.

Також в МЗС виклали довге обґрунтування своїм діям, пояснюючи це тим, що у 2014 році в Україні стався "державний переворот". Згадали також про декомунізацію, люстрацію, "церковний розкол" та русофобію. Там додали, що в Україні нібито закріплюється авторитарний режим правління.

За обставин, що склалися, наше першочергове завдання – подбати про російських дипломатів і співробітників Посольства та Генеральних консульств. Для захисту їхнього життя та безпеки керівництвом Росії було прийнято рішення про евакуацію персоналу російських закордонних установ на Україні, яка буде реалізована найближчим часом.

Фото — pixabay.com

Переїзд посольств з Києва

Нагадаємо, що низка посольств вже переїхала з Києва. Деякі з них зараз працюють у Львові, серед них посольство Великої Британії, Нідерландів та США.

Також держави рекомендували своїм громадянам не подорожувати в Україну та негайно покинути її територію доступними способами.

Причиною таких заяв є збільшення напруженості між Україною та Росією, що було спровоковане останньою через накопичення близько 150 тис військових на кордоні з Україною, в Білорусі та Чорному й Азовському морях.

22 лютого РФ визнала незалежними тимчасовано окуповані області Донецької та Луганської областей України та ввела війська під виглядом "миротворців". У США такі дії назвали вторгненням.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?