Росія готова поновити нормальні відносини з Україною - Лавров
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готова поновити нормальні відносини з Україною - Лавров

Росія готова поновити нормальні відносини з Україною - Лавров
Джерело:  online.ua

Міністр закордонних справ Російської Федерації Сергій Лавров заявив, що Росія готова «поновити відносини» з Україною. Про це він сказав під час журналістського форуму “Вся Росія-2021”.

Джерело: форум “Вся Росія-2021”.

Так глава російського МЗС відреагував на слова президента України Володимира Зеленського про ймовірність повномасштабної війни з Росією.

Лавров заявив, що «український народ є дуже близьким, братнім» і що Росія «постійно наголошує на готовності поновити нормальні відносини з Україною».

Він також нагадав, що «про це не раз говорив президент, написав спеціальну статтю», згадавши пропагандистську статтю глави РФ Володимира Путіна.

«Я вважаю, що ці коментарі... навіть не заслуговують на якусь увагу. Ми звикли до цих огульних заяв, перейнятих русофобією наскрізь», — сказав Лавров.

Зеленський про ймовірність повномасштабної війни

Нагадаємо, 10 вересня під час Форуму YES Brainstorming Володимир Зеленський допустив можливість повномасштабної війни з Росією. Водночас він вважає, що це буде найбільшою помилкою РФ.

"Вважаю, що може бути (повноцінна війна – ред.). Так і є. Мені здається, що 2014 рік був кроком вперед у цьому питанні з боку Росії і потім, завдяки українцям, кроком назад їх було зупинено.

Потенціал у цій темі є. Вважаю, що це буде найбільша помилка Російської Федерації. Вважаю, що після ніколи не буде існувати сусідства Росії, України, Білорусі, тому що там на території є присутність Росії”, - сказав Зеленський.

Також український президент висловив сподівання на допомогу з боку США.

Зазначимо, що у вересні ситуація на фронті загострилася. Збройні формування Росії, тим часом, як російські чиновники віроломно запевняють у любові до українців, продовжують вбивати українських військових.

Так, вчора, 11 вересня, внаслідок обстрілів російських найманців двоє українських захисників загинули, дев’ятеро отримали поранення.

Читайте також:

  • Війна на Донбасі: двоє військових загинули, дев’ятеро отримали поранення.

  • ЗСУ готуються відбивати повномасштабне вторгнення Росії - головнокомандувач.

  • Ми можемо взяти Донецьк і Луганськ — Данілов.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?