Ми можемо взяти Донецьк і Луганськ — Данілов
Категорія
Україна
Дата публікації

Ми можемо взяти Донецьк і Луганськ — Данілов

Ми можемо взяти Донецьк і Луганськ — Данілов
Джерело:  online.ua

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов неочікувано для всіх заявив, що українська армія може визволити окупований Донецьк та Луганськ, якщо отримає таку команду від глави держави Володимира Зеленського.

Джерело:  Данілов в ефірі "Право на владу"

В РНБО запевняють, що українська армія може взяти Донецьк і Луганськ

"Наша армія може виконати будь-яке завдання. І те, що наші хлопці виконували в Афганістані, то жодна країна світу не змогла виконати те, що наші армійці (спецоперацію з евакуації громадян – ред.). Якщо сьогодні наш верховний головнокомандувач дасть команду взяти Донецьк і Луганськ, то вони можуть це зробити. Але, що робити з тими десятками і сотнями тисяч людей, які можуть загинути? Хто за це буде нести відповідальність?", - заявив Олексій Данілов.

Секретар РНБО також звернув увагу на те, що українська армія відповідає на обстріли проросійських бойовиків на Донбасі. За його словами, відповіді є такими, що ворог запрошує "тиші" після цього.

Що зараз відбувається на Донбасі

Протягом минулої доби путінські найманці 12 разів порушили режим припинення вогню, в результаті чого двоє бійців ЗСУ отримали поранення.

В штабі повідомили, що стан одного з військових – тяжкий, іншого – задовільний.

"Біля Гранітного російські найманці застосували великокаліберні кулемети. Неподалік Красногорівки противник двічі вів вогонь з мінометів 120 калібру та ручних протитанкових гранатометів. Під щільний вогонь противника потрапили позиції наших захисників поблизу Верхньоторецького. Там ворог здійснив численні обстріли з артилерії калібру 122 мм та мінометів калібру 120 мм", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, наголошується, що ворог здійснив обстріл околиць Верхньоторецького із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм та артилерії калібру 122 мм. В результаті обстрілу пошкоджено цивільні будівлі дачного кооперативу. Постраждалих серед місцевого населення немає.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?