Росія готує небезпечну провокацію в Чорному морі - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія готує небезпечну провокацію в Чорному морі - що відомо

Росія готує небезпечну провокацію в Чорному морі - що відомо
Джерело:  online.ua

Росія готує нову небезпечну провокацію в Чорному морі. На цей раз в команді російського президента Володимира Путіна вирішили "захищати" регіон зенітними ракетними комплексами "Бук-М3". У російському оборонному відомстві повідомили, що нове озброєння розгорнуть на базі 90-ї зенітної ракетної бригади, яка дислокується в Краснодарському краї. З їх допомогою російські військові хочуть утримувати чорноморські рубежі. У Путіна додали, що ці "Буки" надзвичайно мобільні і в будь-який момент можутьопинитися як біля узбережжя Чорного моря, так і на кордоні з Грузією. Таким чином в Москві вирішили пригрозити США і НАТО, які регулярно показують Путіну в Чорному морі, що не збираються закривати очі на його свавілля. Про плани Міноборони РФ повідомляє ONLINE.UA з посиланням на росЗМІ.

"Новинка здатна вражати не тільки літаки і вертольоти, а й крилаті ракети, безпілотники і навіть гіперзвукові цілі. Принципове рішення про оснащення однієї з зенітних ракетних бригад Південного військового округу новітніми ЗРК "Бук-М3" вже прийнято", - повідомили в Міноборони РФ.

Важливо відзначити, що Росія готує небезпечні провокації не тільки в Чорному морі, але і на окупованому Донбасі. Кілька днів тому стало відомо, що Російська Федерація на тимчасово непідконтрольну уряду України територію, минаючи офіційні пункти пропуску, перекинула 70 вантажівок військового типу, ремонтно-евакуаційні машини, два танка Т-64 і два бронетранспортери БТР-80, які були розміщені в окупованому Луганську . Таокж недалеко від житлового району в місті Харцизьк виявлено зенітний ракетний комплекс 9К35 "Стріла-10".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія терміново підняла бомбардувальники над Чорним морем, на що потужно відповіли в НАТО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?