Росія терміново підняла бомбардувальники над Чорним морем - у НАТО потужно відповіли
Категорія
Світ
Дата публікації

Росія терміново підняла бомбардувальники над Чорним морем - у НАТО потужно відповіли

Росія терміново підняла бомбардувальники над Чорним морем - у НАТО потужно відповіли
Джерело:  online.ua

Росія знову влаштувала нову масштабну провокацію над Чорним морем. На цей раз російські два бомбардувальники Ту-22 у супроводі двох винищувачів Су-27 направили до кордонів Румунії, де знаходиться повітряний простір НАТО. У командуванні НАТО екстрено відреагували на нахабні дії російської авіації. Спочатку на перехоплення російських бомбардувальників і винищувачів підняли румунські МіГ-21. Але так як бойові літаки російських ВКС продовжували політ, то довелося підняти в повітря винищувачі МіГ-29 ВПС Болгарії, а потім винищувачі TUAF F-16 турецьких ВПС. Про ситуацію, що виникла, повідомило командування НАТО, підкресливши, що Альянс сповнений рішучості захистити свій повітряний простір, тому і послав чіткий сигнал Росії про свою здатність реагувати, передає ONLINE.UA.

"Через дії авіації Росії поблизу повітряного простору НАТО були запущені літаки повітряної поліції НАТО з Румунії, Болгарії та Туреччини. НАТО сповнений рішучості захистити свій повітряний простір і послав чіткий сигнал про свою здатність реагувати. По всьому Альянсу винищувачі швидкого реагування перебувають в режимі очікування 24/7 для зльоту, в разі незрозумілих ситуацій в або поблизу його повітряного простору", - йдеться в повідомленні НАТО.

Представник міністерства національної оборони Румунії Костянтин Спину уточнив, що чотири бойових російські літаки увійшли в зону, де країни мають право вимагати, щоб повітряні судна ідентифікували себе. Тому завдання військової поліції виконували під командуванням НАТО. У Міноборони РФ за традицією виправдалися. Там заявили, що бомбардувальники і винищувачі ВКС Росії виконували плановий політ над нейтральними водами акваторії Чорного моря "в суворій відповідності з Міжнародними правилами використання повітряного простору".

Це не перша небезпечна провокація, яку Росія влаштовує за останні дні. Кілька днів тому російські фронтові бомбардувальники Су-24 і Су-30СМ були підняті в повітря для відпрацювання ударів по кораблях противника в акваторії морських полігонів в Балтиці. На небезпечні дії ударної авіації Росії звернули увагу військові сили Бельгії, які направили до російських кордонів літак F-16 зі своєї бази в Прибалтиці, але російські військові направили на їх перехоплення літаки прикриття.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Росія терміново підняла бойові літаки в окупованому Криму і влаштувала там повітряні бої. По бойовій тривозі підняли в повітря десять військових літаків і вертольотів, які виконували роль умовного противника, що порушив повітряний кордон Росії. За ним відпрацювали удари ракетні комплекси "Тріумф" і "Панцир", які стоять на чергуванні ППО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?