Росія терміново підняла бойові літаки в окупованому Криму - що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Росія терміново підняла бойові літаки в окупованому Криму - що сталося

Росія терміново підняла бойові літаки в окупованому Криму - що сталося
Джерело:  online.ua

Російські окупанти знову влаштували в небі над Кримом повітряні бої. Вони по бойовій тривозі підняли в повітря десять військових літаків і вертольотів, які виконували роль умовного противника, який порушив повітряний кордон Росії. По ним відпрацювали удари ракетні комплекси "Тріумф" і "Панцир", які стоять на чергуванні ППО. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Міноборони РФ.

Відзначається, що в небо над окупованих Кримом підняли літаки-розвідники Су-24МР, фронтові бомбардувальники Су-24М, багатоцільові винищувачі Су-30СМ і вертольоти Мі-8 і Ка-27. Вони на надзвукових швидкостях і максимальному видаленні від зон виявлення радіолокаційних станцій, використовуючи для прикриття рельєф місцевості, виконували роль умовного ворога. У свою чергу бойові розрахунки комплексів С-400 "Тріумф" і "Панцир" екстрено виявили і здійснили електронні пуски по контрольним цілям.

Слід зазначити, що крім повітряних боїв, окупанти Криму влаштували ракетну стрілянину в морі. В ході навчань з бойової підготовки літак-амфібія Бе-12 і вертоліт Ка-27ПЛ відпрацювали практичні навички щодо висвітлення надводної обстановки в різних умовах ведення бойових дій на морі і видачі даних на підводний човен для підготовки і нанесення ракетного удару. Екіпаж підводного човна "Колпіно", в свою чергу, завдав умовний ракетний удар по корабельному угрупованню умовного противника.

Це не перші провокаційні навчання, які російські окупанти проводять в українському Криму. Кілька днів тому російські військові провели навчання з нанесенням ударів по наземних і морських цілях з використанням багатоцільових винищувачів Су-30СМ, фронтових бомбардувальників Су-24М і літаків-розвідників Су-24МР. Що важливо розуміти - в маневрах було задіяно близько 15 літаків.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що окупанти прийняли нове скандальне рішення щодо Криму- вони вирішили закрити кордон для українців нібито через загрозу поширення коронавіруса.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?