Росія готується забрати Донбас: експерт пояснив підступний план Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія готується забрати Донбас: експерт пояснив підступний план Путіна

Росія готується забрати Донбас: експерт пояснив підступний план Путіна
Джерело:  online.ua

Росія навмисне будує в ОРДЛО реальність другого сорту, зачищає свідомість людей, роздає всім російські паспорти і зводить "кордони" так званої "ДНР" в межах Донецької області, так як готується забрати Донбас, незалежно від подальшого статусу окупованих територій. Про підступний план російського президента Володимира Путіна написав в соцмережі екс-глава МЗС України Павло Клімкін, передає ONLINE.UA.

"Так звана народна рада так званої" ДНР "прийняла рішення про "зачистку" української мови - вона уже не буде державною. Росія готується забрати ці території незалежно від подальшого статусу і для цього будує російську реальність другого сорту", - упевнений Клімкін.

Він пояснив, що в рамках свого плану по Донбасу Путін запропонував внести зміни до Конституції Росії, щоб було легше забрати окуповані території в України. Ніхто не сумнівається, що правки Путіна будуть схвалені і легалізовані найближчим часом.

"Першим пунктом плану буде примус до прямого діалогу з окупаційними адміністраціями РФ. Будь-які междусобойчики з Росією завжди погано закінчуються. Якщо ЄС хоче прогресу по Донбасу - нехай туди заходить. Це і буде гідне рішення для тих, хто претендує на лідерство на континенті", - попередив українську владу Клімкін, підкреслюючи, що будь-яка домовленість з Росією без західних партнерів буде сприяти реалізації російського сценарію.

Нагадаємо, бойовики "ДНР" раптово вирішили позбавити українську мову статусу державної на окупованій території. 6 березня окупанти внесли поправки в так звану "конституцію ДНР", які закріпили за російською мовою статус єдиної "державної".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії почали погрожувати Зеленському після його ультиматуму Путіну про вихід з переговорного процесу по Донбасу, якщо за рік ситуація не зміниться. У Держдумі РФ впевнені, що Україні доведеться відмовитися від Донбасу, якщо Київ вийде з нормандського формату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?