Росія і Україна нарешті домовилися на обмін полоненими: що відомо
Категорія
Політика
Дата публікації

Росія і Україна нарешті домовилися на обмін полоненими: що відомо

Росія і Україна нарешті домовилися на обмін полоненими: що відомо
Джерело:  online.ua

У понеділок, 23 грудня, відбулися важливі переговори представників України і Росії в тристоронньої контактній групі по Донбасу. Сторони нарешті погодили умови щодо обміну полоненими - він відбудеться до Нового року. Про це повідомив представник Путіна в ТКГ в Мінську Борис Гризлов, передає ONLINE.UA з посиланням на РБК.

"Домовленість досягнута про те, що до кінця року ми обміняємося людьми. Всі деталі не афішуються. Можу сказати одне: поки немає конкретних списків", - повідомив Гризлов.

Слід зазначити, що в переговорах, які сьогодні проходили через відеозв'язок, взяли участь представники України, так званих "ДНР" і "ЛНР", Росії та ОБСЄ. Ця відеоконференція була призначена після провалу переговорів 18 грудня, на яких сторони не змогли домовитися про обмін.

Нагадаємо, рішення провести обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" було прийнято на нормандському саміті в Парижі. Опрацювати обмін повинні були учасники ТКГ в Мінську, але там виникла складність в узгодженні списків.

Бойовики "ДНР" вже підтвердили свою готовність до обміну полоненими до кінця року. Так звана "омбудсмен ДНР" Дарина Морозова зазначила, що планується обмін за формулою "88 на 53".

Слід зазначити, що обмін полоненими також затримується через відмову частини ув'язнених, яких Київ готовий передати бойовикам "ЛНР" і "ДНР", повертатися в ОРДЛО. Йдеться про 40 людей, які не тільки не хочуть повертатися на тимчасово окуповані території Донецької і Луганської області, але і бажають відбути термін ув'язнення і закрити питання кримінального переслідування в Україні.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Росії висунули нові звинувачення Україні. Там заявили, що Київ зриває обмін полоненими, запланований до кінця року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?